Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ετοιμο το πόρισμα για τις σχέσεις ΕΛ.ΑΣ. – Χρυσής Αυγής

Οκτώβριος 30th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Τι αναφέρει το έγγραφο των «αδιάφθορων» – Αναμένεται η δημοσιοποίησή του

Ετοιμο το πόρισμα για τις σχέσεις ΕΛ.ΑΣ. - Χρυσής ΑυγήςΟλοκληρώθηκε η έρευνα και συντάχθηκε το πολυσέλιδο πόρισμα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. για τις σχέσεις των αστυνομικών με την «Χρυσή Αυγή».

Στο πόρισμα αυτό που παραδόθηκε στον υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Νίκο Δένδια και αναμένεται να δοθεί αύριο στη δημοσιότητα, περιγράφονται οι σχέσεις ένστολων με το ακροδεξιό μόρφωμα σε τουλάχιστον 20 υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. Ανάμεσα σε αυτές αστυνομικά τμήματα της Αττικής και της περιφέρειας, η ομάδα ΔΙΑΣ, υπηρεσίες ασφαλείας και άλλες.

Η έρευνα βασίσθηκε σε σχετικές καταγγελίες και εκθέσεις του Συνηγόρου του Πολίτη αλλά και διαφόρων φορέων σχετικά με υποθέσεις κακοποίησης αλλοδαπών ή μη διερεύνησης ρατσιστικών υποθέσεων από αστυνομικούς τμημάτων της Αθήνας.

Επιπλέον εξετάσθηκαν μεμονωμένες υποθέσεις δράσης αστυνομικών που είχαν στενές σχέσεις με την Χρυσή Αυγή και προχωρούσαν σε παράνομες ενέργειες. Ακόμη ερευνήθηκαν ενδελεχώς περιπτώσεις αδειών οπλοφορίας σε βουλευτές και συνεργάτες της Χρυσής Αυγής.

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.

This entry was posted on Τετάρτη, Οκτώβριος 30th, 2013 at 11:04 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply