Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γ. ΣΒΩΛΗΣ: Αύξηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης για τη Δυτική Μακεδονία…

30 Οκτωβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Επιστολή προς τον Υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη για την αύξηση του επιδόματος θέρμανσης στη Δυτική Μακεδονία, απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου και Απασχόλησης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Σβώλης, με την οποία ζητά αύξηση του επιδόματος του πετρελαίου θέρμανσης, για την Α΄ Ζώνη όπου ανήκει η Δυτική Μακεδονία, από 0,35 λεπτά του ευρώ στα 0, 60 λεπτά του ευρώ.

Στην επιστολή του ο κ. Σβώλης αναφέρει :

«Το ποσό του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης για τη Δυτική Μακεδονία προσδιορίζεται με Υπουργική Απόφαση στα 0,35 λεπτά, το οποίο δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της Δυτικής Μακεδονίας για θέρμανση.
Δεδομένου ότι:
1. Η υψηλή ανεργία που κυμαίνεται τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο πάνω από το 30% σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδας, δημιουργεί μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα επιβίωσης στους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς ένας στους τρεις είναι άνεργος και αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες του για θέρμανση.
2. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αντιμετωπίζει ιδιαίτερα βαρείς χειμώνες, με χαμηλές θερμοκρασίες που διαρκούν για οκτώ (8) μήνες.
3. Οι αγορές της Δυτικής Μακεδονίας και οι επιχειρήσεις έχουν υποστεί τις συνέπειες του αθέμιτου ανταγωνισμού από τις όμορες χώρες, επειδή έχουν αμελητέα φορολογία στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Γι αυτούς τους λόγους ζητούμε:
Την αύξηση του επιδόματος του πετρελαίου θέρμανσης, για την Α΄ Ζώνη όπου ανήκει η Δυτική Μακεδονία, από 0,35 λεπτά του ευρώ στα 0, 60 λεπτά του ευρώ.»

This entry was posted on Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου, 2013 at 21:48 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply