Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σοκ στη Σουηδία: Volvo και Electrolux καταργούν από 2.000 θέσεις εργασίας η καθεμιά

29 Οκτωβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

volvoΔύο μεγάλες σουηδικές εταιρείες, η Volvo και η Electrolux, γνωστοποίησαν χθες με χωριστές ανακοινώσεις, πως καταργούν από 2.000 θέσεις εργασίας η καθεμιά.

Η εταιρεία ηλεκτρικών οικιακών συσκευών συσκευών Electrolux ανακοίνωσε ότι καταργεί 2.000 θέσεις εργασίας μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα του τρίτου φετινού τριμήνου. Η Electrolux διευκρίνισε πως θα κλείσει ένα εργοστάσιο στο Όραντζ της Αυστραλίας και θα μειώσει το δυναμικό της στην Ευρώπη, μετά την πτώση των καθαρών κερδών της κατά 29%, στα 655 εκατ. κορώνες (75 εκατ. ευρώ).

Εξάλλου ο σουηδικός όμιλος Volvo Group που κατασκευάζει μεγάλα φορτηγά οχήματα, ανακοίνωσε την κατάργηση 2.000 θέσεων εργασίας στελεχών και συμβούλων παράλληλα με την ανακοίνωση αποτελεσμάτων πολύ κατώτερων από τις προβλέψεις των αναλυτών. “Ελήφθη απόφαση για τον εξορθολογισμό του δυναμικού στην πλαισίωση του προσωπικού και τις διοικητικές υπηρεσίες, η οποία αφορά περίπου 2.000 μισθωτούς και συμβούλους”, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η σουηδική εταιρεία. Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 2% του δυναμικού του ομίλου (95.400 μισθωτοί και 17.200 εργαζόμενοι με προσωρινές συμβάσεις και σύμβουλοι).

Τα καθαρά κέρδη του Volvo Group, τα οποία μειώθηκαν κατά 1% στο 1,387 δισεκ. κορώνες (158 εκατ. ευρώ) είναι πολύ κατώτερα των 2 δισεκ. που περίμεναν οι αναλυτές. Ο τζίρος του ομίλου υποχώρησε κατά 5% στα 64,880 δισεκ. κορώνες, ενώ οι αναλυτές υπολόγιζαν πως θα ήταν 67,7 δισεκ. κορώνες.

koolnews

This entry was posted on Τρίτη, 29 Οκτωβρίου, 2013 at 09:44 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply