Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Παπαντωνίου το πόρισμα του ΣΔΟΕ – Tι δείχνουν οι λογαριασμοί

Οκτώβριος 29th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Μετά από έρευνα στους τραπεζικούς λογαριασμούς του πρώην υπουργού Οικονομίας και της συζύγου του, που κράτησε 2,5 χρόνια και επεκτάθηκε σε βάθος δεκαετίας, από το 2000 έως το 2010, δύο είναι τα πορίσματα.

Το πρώτο αφορά τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου η έρευνα για την οποία ξεκίνησε με αφορμή τη λίστα Λαγκάρντ και το δεύτερο αφορά τον ίδιο τον πρώην υπουργό.

Ο κ. Παπαντωνίου τις τελευταίες εβδομάδες έδωσε μάχη για να δικαιολογηθεί στους ελεγκτές το ποσό της συζύγου του στη λίστα Λαγκάρντ και να μην συμπεριληφθεί στην έκθεση, επιμένοντας ότι πρόκειται για χρήματα που επαναπατρίστηκαν με το νόμο Αλογοσκούφη, άρα έχουν νομιμοποιηθεί. Οι ισχυρισμοί του απορρίφθηκαν από το ΣΔΟΕ.

Το πόρισμα του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου και αναμένεται να διαβιβαστεί στους οικονομικούς εισαγγελείς και στην Εισαγγελέα Διαφθοράς, καθώς η κ.Κουράκου ήταν δημόσιος υπάλληλος, αναφέρεται σε αδικαιολόγητα ποσά στο εισόδημά της.

Το πόρισμα των ερευνών του ΣΔΟΕ για το αποτέλεσμα των ελέγχων στους τραπεζικούς λογαριασμούς του ζευγαριού διαβιβάστηκε στους οικονομικούς εισαγγελείς για τα περαιτέρω, καθώς εντοπίστηκαν αδικαιολόγητες καταθέσεις της συζύγου του πρώην υπουργού, συνολικού ύψους 2,85 εκατ ευρώ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας RealNews το 1,5 εκατ. ευρώ άφορά την κατάθεση της κ. Κουράκου στην ελβετική τράπεζα HSBC που αποκαλύφθηκε μέσω της λίστας Λαγκάρντ, ενώ τα επιπλέον 1,35 εκατ. ευρώ εντοπίστηκαν σε λογαριασμούς που διατηρούσε σε ελληνικές τράπεζες και σύμφωνα με το ΣΔΟΕ δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά της.

Υπενθυμίζεται ότι όταν έσκασε η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ο πρώην υπουργός έκανε στην αρχή λόγο για συνωνυμία ενώ στη συνέχεια υποστήριξε ότι πρόκειται για χρήματα του πρώην συζύγου της κυρίας Κουράκου, Θεόδωρου Ουσταμπασίδη και των δύο παιδιών τους. Συγκεκριμένα είχε υποστηρίξει ότι η ίδια δεν του είχε αναφέρει κάτι για καθαρά προσωπικούς λόγους, όπως του εξήγησε η κυρία Κουράκου μετά την δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ τονίζοντας ότι αν γνώριζε την ύπαρξη των συγκεκριμένων περιουσιακών στοιχείων της συζύγου του θα τα δήλωνε στις υποβοηθήσεις δηλώσεις πόθεν έσχες, αφού προέρχονται από προφανείς και διαφανείς πηγές. Ομως και πάλι στη συνέχει ο πρώην υπουργός είχε υποχρεωθεί σε αναδίπλωση τονίζοντας ότι τα ποσά προήλθαν σε ποσοστό 50% από τον πρώην σύζυγο της κ. Κουράκου, ενώ το υπόλοιπο από κοινούς λογαριασμούς που διατηρούσε με την σύζυγό του σε ελληνικές τράπεζες και από τη μητέρα του. Τόνιζε, όμως, ότι είναι σαφές ότι πρόκειται για χρήματα των παιδιών της κυρίας Κουράκου καθώς ο γιος που έχουν αποκτήσει μαζί δεν περιλαμβανόταν στους δικαιούχους του λογαριασμού.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται το δεύτερο πόρισμα στους εισαγγελείς που αφορά αποκλειστικά τον πρώην υπουργό με αιχμή τα περιουσιακά του στοιχεία και συγκεκριμένη σύμβαση, ανεξάρτητα από τις έξι υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων που ερευνά η Δικαιοσύνη.

koolnews

This entry was posted on Τρίτη, Οκτώβριος 29th, 2013 at 18:12 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply