Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Για μια ακόμη εβδομάδα συνεχίζουν την απεργία τους οι διοικητικοί στα ΑΕΙ

Οκτώβριος 29th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Για μια ακόμη εβδομάδα συνεχίζουν την απεργία τους οι διοικητικοί στα ΑΕΙ

Για μια ακόμη εβδομάδα (συμπληρώνονται δυο μήνες κινητοποιήσεων) συνεχίζεται με απόφαση  της Ομοσπονδίας διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, η απεργία του κλάδου στα πανεπιστήμια που εντάσσονται στο πρόγραμμα της διαθεσιμότητας.

Η Ομοσπονδία πήρε σήμερα απόφαση για μια ακόμη εβδομάδα κινητοποιήσεων έως και την 1η Νοεμβρίου. Να σημειωθεί βέβαια, ότι η πλειονότητα των διοικητικών υπαλλήλων (1700 σε σύνολο 1968) έχουν ήδη απογραφεί στην σχετική ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.

Πάντως στα περισσότερα πανεπιστήμια τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου έχουν ξεκινήσει κανονικά. Ωστόσο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το εξάμηνο των φοιτητών κινδυνεύει να χαθεί, καθώς έχουν «παγώσει» όλες οι διοικητικές και εκπαιδευτικές τους δραστηριότητες.

«Συνεχίζουμε την απεργία μας με μεγαλύτερο πείσμα και αποφασιστικότητα» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας των διοικητικών υπαλλήλων στα ΑΕΙ.

«Η πολιτική της διαθεσιμότητας-απολύσεων δεν θα υλοποιηθεί. Δεν θα επιτρέψουμε την διάλυση του δημόσιου Πανεπιστήμιου. Όπως οδηγήσαμε σε αδιέξοδο το πρώτο σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τις απολύσεις-διαθεσιμότητες, μπορούμε να οδηγήσουμε σε αδιέξοδο και το νέο σχέδιο τους με τελικό στόχο την ακύρωση της σχετικής κοινής υπουργικης απόφασης» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Παπαματθαίου Μάρνυ

This entry was posted on Τρίτη, Οκτώβριος 29th, 2013 at 13:42 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

1 response about “Για μια ακόμη εβδομάδα συνεχίζουν την απεργία τους οι διοικητικοί στα ΑΕΙ”

  1. ΝΙΚΟΣ said:

    Παρασκηνιακές κινήσεις για σωτηρία διαφόρων «ημετέρων» ενόψει διαθεσιμότητας.
    Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται μια περίεργη κινητικότητα σε ένα από τα μεγάλα ΑΕΙ, που εδρεύει στην Αθήνα, με το να «επιστρατεύουν» διαφόρους συνταξιούχους, πρώην προϊσταμένους και διευθυντές, για να κάνουν παρασκηνιακά, Εκθέσεις Αξιολόγησης, επιλεκτικά σε διάφορους «ημετέρους» υπαλλήλους, οι οποίοι δεν είχαν και να «περισώσουν» έτσι, έστω και την τελευταία στιγμή τα «δικά τους παιδιά», αυτά δηλαδή που αποτελούν τον σκληρό πυρήνα της οικογενειοκρατίας. Σημειώνεται, ότι αυτό δεν γίνεται σε ευρεία κλίμακα, αλλά μόνο επιλεκτικά σε κάποιους, την ίδια δε στιγμή, που η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν έχει δώσει τις Εκθέσεις Αξιολόγησης σε μη ημέτερους υπαλλήλους, οι οποίοι είχαν αξιολογηθεί με άριστα! Επίσης επιστρατεύτηκαν για αυτό οι αρμόδιοι των εμπλεκόμενων (στην αθλιότητα) τμημάτων. Ως εκ τούτου δεν πρέπει να ληφθούν υπόψη εκθέσεις αξιολόγησης με ημερομηνία (στον αριθμό πρωτοκόλλου διαβιβαστικού προς τον υπάλληλο) μετά τις 05-09-2013, διότι το αναφερόμενο ΑΕΙ την περίοδο αυτή αναφέρεται ως κλειστό. Τι νομίζατε ότι η διαπλεκόμενη οικογενειοκρατία θα κάθονταν έτσι; Για τους πιο πάνω λόγους επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου.
    Νίκος

Leave a Reply