Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Aπό το 2002 άκουγε η NSA την Μέρκελ, αποκαλύπτει το Spiegel

Οκτώβριος 27th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Νέα στοιχεία στη δημοσιότητα

Aπό το 2002 άκουγε η NSA την Μέρκελ, αποκαλύπτει το Spiegel

Νέες αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με το Spiegel, οι Αμερικανοί παρακολουθούσαν την Μέρκελ από το 2002, πολύ πριν γίνει καγκελάριος της Γερμανίας.

Το Spiegel δεν διευκρινίζει αν η Υπηρεσία παρακολουθούσε τις συνομιλίες ή διάβαζε τα γραπτά μηνύματα ή υπήρχε απλώς πρόσβαση σε δεδομένα για το πότε και με ποιους επικοινωνούσε η Ανγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με έγγραφα της NSA, εκτός από το Βερολίνο, οι ΗΠΑ διατηρούσαν «έδρες παρακολούθησης» στη Φρανκφούρτη.

Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη εβδομάδα αξιωματούχοι των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών θα ταξιδέψουν στις ΗΠΑ προκειμένου να ζητήσουν εξηγήσεις για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Μάλιστα, το όλο ζήτημα απασχολεί και τα δύο μεγάλα κόμματα της Γερμανίας, τα οποία βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για την κυβέρνηση του Μεγάλου Συνασπισμού».

Εν τω μεταξύ, οι κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Βραζιλίας καταρτίζουν σχέδιο απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ η οποία θα καλεί να δοθεί τέλος στην ανεξέλεγκτη κατασκοπεία και την παραβίαση της ιδιωτικής ζωής έπειτα από τις αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις από την αμερικανική NSA.

Όπως ανέφεραν διπλωμάτες του ΟΗΕ, οι αντιπροσωπείες της Γερμανίας και της Βραζιλίας στον ΟΗΕ έχουν αρχίσει να επεξεργάζονται σχέδιο απόφασης το οποίο σχεδιάζουν να θέσουν σε ψηφοφορία στην Γενική Συνέλευση των 193 κρατών-μελών του Οργανισμού.

Αρκετούς μήνες προτού προκύψει το ζήτημα με την Γερμανία, είχε αποκλαυφθεί ότι η NSA παρακολουθούσε την πρόεδρο της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρουσέφ.

Οι αποκαλύψεις βασίστηκαν στα έγγραφα που παρέδωσε ο Έντουαρντ Σνόουντεν στον δημοσιογράφο Γκλεν Γκρίνγουολντ, ο οποίος ζει στο Ρίο ντε Ζανέιρο.

Αλλά και το κανάλι TV Globo αποκάλυψε ότι η NSA παρακολουθούσε όχι μόνο την Ρουσέφ, αλλά και τους στενούς συνεργάτες της, εκατομμύρια Βραζιλιάνους καθώς και τη μεγαλύτερη εταιρεία της χώρας, τον πετρελαϊκό κολοσσό Petrobras.

in

This entry was posted on Κυριακή, Οκτώβριος 27th, 2013 at 13:18 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply