Δείτε όλους τους αγώνες της Ευρώπης

Όλος ο κόσμος περιμένει το «classico» στη ΒαρκελώνηΤο «Καμπ Νου» συγκεντρώνει το απόγευμα του Σαββάτου (19:00 ώρα Ελλάδας) τα βλέμματα όλων των φίλων του ποδοσφαίρου, όχι μόνο στην Ισπανία, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Το πλέον αναμενόμενο ντέρμπι της σύγχρονης εποχής, μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης, αναμένεται να καθηλώσει για ακόμη μία φορά εκατομμύρια ζευγάρια μάτια σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης που περιμένουν πώς και πώς να παρακολουθήσουν δύο από τις διασημότερες και ακριβότερες ομάδες του πλανήτη και μερικά από τα μεγαλύτερα αστέρια του «βασιλιά των σπορ».

Το πρώτο φετινό «classico» βρίσκει τους Καταλανούς στην κορυφή της Primera Division, με 25 βαθμούς μετά από εννέα αγωνιστικές. Οι «μπλαουγκράνα» ξεκίνησαν το φετινό πρωτάθλημα με 8 νίκες σε 8 ματς, όμως το περασμένο Σάββατο «σκόνταψαν» στην Παμπλόνα, μένοντας «άσφαιροι» απέναντι στη… γραμμή Μαζινό της Οσασούνα. Οι Μαδριλένοι ακολουθούν σε απόσταση τριών βαθμών, αλλά από την τρίτη θέση, καθώς μεταξύ των δύο «αιωνίων» αντιπάλων παρεμβάλλεται η Ατλέτικο. Οι «μερένγκες» προβληματίζουν από την αρχή της σεζόν με την απόδοσή τους, μετρούν ήδη μία οδυνηρή ήττα μέσα στο «Μπερναμπέου» από την Ατλέτικο και μία εκτός έδρας ισοπαλία με τη Βιγιαρεάλ, και βλέπουν το σαββατιάτικο ντέρμπι ως ευκαιρία για να ξεκινήσουν τη δική τους αντεπίθεση.

Οι δύο ομάδες άλλαξαν το καλοκαίρι τεχνική ηγεσία και οι δύο προπονητές ετοιμάζονται για το πρώτο «classico» της καριέρας τους. Υπάρχει βεβαίως μία ειδοποιός διαφορά, καθώς ο Κάρλο Αντσελότι έχει φάει με το… κουτάλι μεγάλα ντέρμπι, στον πάγκο της Μίλαν και της Τσέλσι, ενώ αντίθετα ο Χεράρδο Μαρτίνο δεν έχει ανάλογες εμπειρίες. «Πρωτάρηδες» σε αγώνα Μπαρτσελόνα-Ρεάλ είναι και οι δύο «ηχηρές» μεταγραφές του καλοκαιριού, ο Νεϊμάρ στους «μπλαουγκράνα» και ο Γκάρεθ Μπέιλ στους «μερένγκες». Αμφότεροι μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού (αν και για τον Ουαλό είναι αμφίβολο το κατά πόσον θα βρίσκεται στη βασική ενδεκάδα), όμως δύσκολα θα κλέψουν την παράσταση από τους δύο συνήθεις πρωταγωνιστές και μεγάλους σταρ των αντιπάλων, τον Λιονέλ Μέσι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Σε ό,τι αφορά το υπόλοιπο πρόγραμμα της 10ης ημέρας, η Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχεται την Κυριακή τη Μπέτις και, ανάλογα με το αποτέλεσμα του ντέρμπι, ίσως έχει την ευκαιρία να ανέβει στην κορυφή (εφόσον δε νικήσει η Μπαρτσελόνα). Την ίδια μέρα στο «Μαδριγάλ» διεξάγεται γειτονικό ντέρμπι μεταξύ της Βιγιαρεάλ και της Βαλένθια, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ματς της Δευτέρας μεταξύ των -ισόβαθμων στην πέμπτη θέση- Χετάφε και Αθλέτικ Μπιλμπάο. Η αυλαία της αγωνιστικής ανοίγει την Παρασκευή, με την αναμέτρηση της Ράγιο Βαγεκάνο και της Βαγιαδολίδ.

Συνοπτικά το πρόγραμμα:
Ράγιο Βαγεκάνο-Βαγιαδολίδ 25/10
Μάλαγα-Θέλτα 26/10
Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης 26/10
Ελτσε-Γρανάδα 26/10
Λεβάντε-Εσπανιόλ 26/10
Σεβίλη-Οσασούνα 27/10
Βιγιαρεάλ-Βαλένθια 27/10
Σοσιεδάδ-Αλμερία 27/10
Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπέτις 27/10
Χετάφε-Αθλέτικ Μπιλμπάο 28/10

Premier League (9η αγωνιστική)

Στο «Στάμφορντ Μπριτζ» στρέφεται το ενδιαφέρον της 9ης αγωνιστικής της Premier League, όπου η Τσέλσι υποδέχεται τη Μάντσεστερ Σίτι. Σπουδαίο ματς ανάμεσα σε δύο από τις διεκδικήτριες του τίτλου και παράλληλα ευκαιρία για ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε δύο προπονητές: τον Μανουέλ Πελεγκρίνι και τον διάδοχό του στη Ρεάλ Μαδρίτης, Ζοζέ Μουρίνιο. «Αν με διώξουν μετά από έναν χρόνο στη Ρεάλ; Το σίγουρο είναι ότι δεν θα γίνω προπονητής της Μάλαγα, αλλά θα πάω σε μία μεγάλη ομάδα της Αγγλίας ή της Ιταλίας» είχε δηλώσει ο Πορτογάλος πριν από ένα ματς της Ρεάλ με τη Μάλαγα, της οποίας προπονητής ήταν ο Πελεγκρίνι! Το σχόλιο αυτό έχει μείνει αναπάντητο από τον Χιλιανό, που την Κυριακή έχει την ευκαιρία να το κάνει.

Πολύ πιο εύκολα δείχνουν τα πράγματα για τις άλλες τρεις ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας. Η πρωτοπόρος Άρσεναλ παίζει στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας, που θα έχει στον πάγκο της ως υπηρεσιακό τεχνικό τον Κιθ Μίλεν. Οι “κανονιέρηδες” βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ παραμένουν αήττητοι σε 13 συνεχόμενους εκτός έδρας αγώνας της Premier League με 11 νίκες και δύο ισοπαλίες. Η Λίβερπουλ είναι το μεγάλο φαβορί εναντίον της Γουέστ Μπρομ στο “Ανφιλντ”, αλλά δεν έχει την παραμικρή πολυτέλεια να υποτιμήσει μια ομάδα που έκοψε βαθμούς και από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και από την Αρσεναλ. Η Τότεναμ έχει δυσμενή παράδοση εναντίον της Χαλ, η οποία έχει μία ισοπαλία και μία νίκη τις δύο φορές που έπαιξε στο “Γουάιτ Χαρτ Λέιν”, σε ματς της Premier League. Η τελευταία εντός έδρας επιτυχία των “Πετεινών” είχε σημειωθεί το 1981 σε ματς κυπέλλου και νωρίτερα (1978) σε αγώνα β΄ κατηγορίας. Η μεγάλη έκπληξη της Πρέμιερσιπ σ’ αυτές τις οκτώ αγωνιστικές είναι η Σαουθάμπτον, η οποία υποδέχεται τη Φούλαμ και έχει την ευκαιρία να βελτιώσει ακόμα περισσότερο τη βαθμολογική θέση της.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναζητά διέξοδο από την κρίση στον εντός έδρας αγώνα της με τη Στόουκ, εναντίον της οποίας έχει 9 νίκες και 1 ισοπαλία στην ιστορία της Premier League. Παράλληλα, έχει δέκα συνεχόμενες νίκες στο “Ολντ Τράφορντ”, όπου η Στόουκ πήρε για τελευταία φορά βαθμό (2-2) τον Δεκέμβριο του 1980! Η Γιουνάιτεντ έχει έως τώρα 11 βαθμούς σε οκτώ ματς κι αυτή είναι η χειρότερη συγκομιδή της μετά το 1989.

Συνοπτικά το πρόγραμμα:
Κρίσταλ Πάλας-Αρσεναλ 26/10
Αστον Βίλα-Εβερτον 26/10
Λίβερπουλ-Γουέστ Μπρομ 26/10
Μάντσεστερ Γ.-Στόουκ Σίτι 26/10
Νόριτς-Κάρντιφ 26/10
Σαουθάμπτον-Φούλαμ 26/10
Σάντερλαντ-Νιούκαστλ 27/10
Τσέλσι-Μάντσεστερ Σίτι 27/10
Σουόνσι-Γουέστ Χαμ 27/10
Τότεναμ-Χαλ 27/10

Campionato (9η αγωνιστική)

Εκτός έδρας δοκιμάζεται η πρωτοπόρος Ρόμα στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο το ιταλικό πρωτάθλημα. Οι «τζιαλορόσι», που θα στερηθούν των υπηρεσιών του αρχηγού Φραντσέσκο Τότι, αναμετρώνται με την Ουντινέζε στο «Φρίουλι» και θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν το απόλυτο της συγκομιδής και το προβάδισμα των πέντε βαθμών έναντι των Νάπολι και Γιουβέντους.

Στο μεταξύ, οι «παρτενοπέι» φιλοξενούν στο «Σαν Πάολο» την Τορίνο, ενώ η «γηραιά κυρία» θα υποδεχθεί στο Τορίνο την Τζένοα.

Συνοπτικά το πρόγραμμα:
Σαμπντόρια-Αταλάντα 26/10
Ίντερ-Βερόνα 26/10
Νάπολι-Τορίνο 27/10
Μπολόνια-Λιβόρνο 27/10
Κατάνια-Σασουόλο 27/10
Κιέβο-Φιορεντίνα 27/10
Γιουβέντους-Τζένοα 27/10
Πάρμα-Μίλαν 27/10
Ουντινέζε-Ρόμα 27/10
Λάτσιο-Κάλιαρι 27/10

Bundesliga (10η αγωνιστική)

Την ευκαιρία να παραμείνει μόνη στην κορυφή της Bundesliga, έχει η Μπάγερν Μονάχου, καθώς στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής, θα υποδεχθεί την Χέρτα Βερολίνου και είναι το φαβορί για την νίκη. Παράλληλα, η Ντόρτμουντ έχει δύσκολη αποστολή, καθώς δοκιμάζεται στην έδρα της Σάλκε, ενώ κοντά στην κατάκτηση των τριών βαθμών, βρίσκεται και η Λεβερκούζεν φιλοξενώντας την Αουγκσμπουργκ.

Συνοπτικά το πρόγραμμα:
Στουτγάρδη-Νυρεμβέργη 25/10
Μπάγερν Μονάχου-Χέρτα Βερολίνου 26/10
Σάλκε-Ντόρτμουντ 26/10
Λεβερκούζεν-Αουγκσμπουργκ 26/10
Ανόβερο-Χοφενχάιμ 26/10
Μάϊντς-Αϊντραχτ Μπραουνσβάιχ 26/10
Βόλφσμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης 26/10
Φράιμπουργκ-Αμβούργο 27/10
Γκλάντμπαχ-Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 27/10

Championnat (11η αγωνιστική)

Δύσκολες αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής για τις διεκδικήτριες του Championnat. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Tσάμπιονς Λιγκ, Παρί Σεν Ζερμέν, δοκιμάζεται στην έδρα της πάντα επικίνδυνης και φιλόδοξης, Σεντ Ετιέν, ενώ η Μονακό φιλοξενεί την απρόβλεπτη και συνάμα απογοητευτική εφέτος, Λιόν. Παράλληλα, η Λιλ έχει δύσκολη αποστολή στην έδρα της Ναντ που αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης.

Συνοπτικά το πρόγραμμα:
Ναντ-Λιλ 25/10
Μαρσέιγ-Ρεμς 26/10
Μπαστιά-Νις 26/10
Τουλούζ-Ρεν 26/10
Γκινγκάμπ-Αζαξιό 26/10
Βαλανσιέν-Εβιάν 26/10
Λοριάν-Σοσό 26/10
Μπορντό-Μονπελιέ 27/10
Μονακό-Λιόν 27/10
Σεντ Ετιέν-Παρί Σεν Ζερμέν 27/10

 

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.