Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Έτσι παρακολουθούσαν το κινητό της Μέρκελ! Η Suddeutsche Zeitung αποκαλύπτει!

25 Οκτωβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

 Μέσα από την αμερικανική πρεσβεία στο Βερολίνο γινόταν η παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου της Ανγκελα Μέρκελ…

Έτσι παρακολουθούσαν το κινητό της Μέρκελ! Η Suddeutsche Zeitung αποκαλύπτει!Η παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου της Αγγελα Μέρκελ από τις αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών γινόταν από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Βερολίνο, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της Suddeutsche Zeitung.
“Η παρακολούθηση γινόταν από ένα κέντρο παρακολουθήσεων που ονομάζεται Special Collection Service (Ειδικό Κέντρο Συλλογής), υπό την ευθύνη της εθνικής υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (NSA) και της CIA και λειτουργούν “στις αμερικανικές πρεσβείες και προξενεία σε όλο τον κόσμο, συνήθως υπό συνθήκες μυστικότητας”, αναφέρεται στο δημοσίευμα, το οποίο βασίζεται σε πληροφορίες των στοιχείων που αφαίρεσε ο πρώην συνεργάτης των αμερικανικών υπηρεσιών Πληροφοριών Εντουαρντ Σνόουντεν.

Στο Βερολίνο, ο υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε ζήτησε “πλήρεις και ειλικρινείς” εξηγήσεις για τις κατηγορίες αυτές από τον πρεσβευτή των ΗΠΑ που κάλεσε στο υπουργείο Εξωτερικών

Ωστόσο, οι πληροφορίες που έχει διοχευτεύσει ο Σνόουντεν στο περιοδικό Der Spiegel, και παρουσιάσθηκαν στη γερμανική κυβέρνηση στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, δεν επιτρέπουν να προσδιορισθεί χρονικά πότε παρακολουθείτο το κινητό τηλέφωνο της Αγγελα Μάρκελ, αναφέρει η Suddeutsche Zeitung.

Η αμερικανική πρεσβεία στο Βερολίνο ΦΩΤΟ REUTERS
Η αμερικανική πρεσβεία στο Βερολίνο ΦΩΤΟ REUTERS

Οι υποψίες για την παρακολούθηση των τηλεφωνικών επικοινωνιών της γερμανίδας καγκελαρίου από τις αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών που αποκαλύφθηκαν από τη γερμανική κυβέρνηση προκάλεσαν σοκ στη Γερμανία, ενώ η Αγγελα Μέρκελ ζήτησε χθες από τις Βρυξέλλες, όπου συμμετέχει στην ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής, από τον Μπαράκ Ομπάμα εξηγήσεις, προειδοποιώντας για “σοβαρό πλήγμα στις σχέσεις εμπιστοσύνης” ανάμεσα στις δύο συμμαχικές χώρες, εάν οι υποψίες αυτές αποδειχθούν αληθινές.

Στο Βερολίνο, ο υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε ζήτησε “πλήρεις και ειλικρινείς” εξηγήσεις για τις κατηγορίες αυτές από τον πρεσβευτή των ΗΠΑ που κάλεσε στο υπουργείο Εξωτερικών.

newsit

This entry was posted on Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, 2013 at 23:03 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply