Συνεχίζεται την Τρίτη 29/10

Διακοπή και όχι αναβολή διέταξε το δικαστήριο στην υπόθεση Ψωμιάδη (Φωτογραφία:  Intime ) Απορρίφθηκε από το Τριμελές Εφετείου Κακουργημάτων το αίτημα της πλευράς του Μάκη Ψωμιάδη για αναβολή ως τις 13 Δεκεμβρίου της δίκης για υπεξαίρεση 21,5 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Η συνέχεια της δίκης θα γίνει την προσεχή Τρίτη 29 Οκτωβρίου, με τον πρώην ποδοσφαιρικό παράγοντα να μην δέχεται ως συνηγόρους αυτούς που του ορίζει ο δικαστήριο.

«Είναι δυνατόν για ένα οικονομικό έγκλημα με τόσες λεπτομέρειες να ορίσει το δικαστήριο ως συνηγόρους κάποιους δικηγόρους που περιμένουν τυπικά σε έναν διάδρομο για ορισμό;», ήταν μερικά από τα λεγόμενα της υπεράσπισης που συνέχισε σε υψηλούς τόνους.

Η διαδικασία που ουσιαστικά είχε οριστεί να ξεκινήσει την 18η Σεπτεμβρίου, συνεχίστηκε την Τετάρτη, ενώ έχει προηγηθεί τις προηγούμενες ημέρες αίτημα αναβολής που απορρίφθηκε και είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση της υπεράσπισης, η οποία είχε δηλώσει ότι απέχει και τον διορισμό αυτεπαγγέλτως από το δικαστήριο συνηγόρων.

Ήδη, δύο συνεδριάσεις του δικαστηρίου αφορούσαν τους διορισθέντες συνηγόρους και την άρνηση των κατηγορουμένων, δηλαδή του προσωρινά κρατούμενου επιχειρηματία, δύο εξαδέλφων του και μίας γυναίκας, να αποδεχθούν τους νέους συνηγόρους.

Για τρίτη συνεδρίαση, το δικαστήριο προσπάθησε να προχωρήσει στην εκδίκαση της υπόθεσης, με αυτεπαγγέλτως διορισμένους συνηγόρους, πλην, όμως, οι κατηγορούμενοι δήλωσαν ότι διορίζουν ξανά την υπεράσπισή τους.

Έτσι στο δικαστήριο προσήλθαν οι συνήγοροι των τεσσάρων κατηγορουμένων, οι οποίοι αμέσως μετά την αποδοχή του διορισμού τους δήλωσαν ξανά αποχή, επικαλούμενοι και πάλι, όπως και την πρώτη φορά, την απόφαση της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας που ορίζει ότι μετά από δεύτερη διακοπή χωρίς να έχει εκφωνηθεί η υπόθεση, οι δικηγόροι οφείλουν να απέχουν.

Η υπεράσπιση υπέβαλε εκ νέου αίτημα αναβολής, το οποίο με ανάλογη Εισαγγελική πρόταση και με σκεπτικό ότι ασκήθηκε καταχρηστικά, απορρίφθηκε. Η διαδικασία διακόπηκε και πάλι εν μέσω εντάσεων και αντεγκλήσεων συνηγόρων και Έδρας.

αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.