Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών για έκπτωση στην τιμή του ρεύματος σε επιχειρήσεις του Νομού

Οκτώβριος 24th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Προς
κ. Χατζηδάκη Κωνσταντίνο
Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας 

Ο Νομός Γρεβενών κατά την διάρκεια των χειμερινών μηνών πλήττετε έντονα από ακραία καιρικά φαινόμενα και χαμηλές θερμοκρασίες. Το Υπουργείο Οικονομικών, επιβεβαιώνοντας τα παραπάνω, τον κατέταξε, ως τον πρώτο νομό που ανήκει στη κλιματική ζώνη Α, για τον καθορισμό του ύψους του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης.

Τα εμπορικά καταστήματα της περιοχής αναγκάζονται για να ανταπεξέλθουν στις αντίξοες καιρικές συνθήκες να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες πετρελαίου ή ρεύματος για διάστημα τουλάχιστον έξι(6) μηνών. Οι ανάγκες κατανάλωσης, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, σε συνάρτηση τόσο με την αύξηση της τιμής του πετρελαίου όσο και της τιμής του ρεύματος διπλασιάζουν το λειτουργικό κόστος των εμπορικών επιχειρήσεων του Νομού σε σχέση μ’ένα αντίστοιχο νομό της Ελλάδας ευνοημένο από τις καιρικές συνθήκες.

Στο Νομό Γρεβενών ως επί των πλείστον δραστηριοποιούνται μικρές εμπορικές (οικογενειακές) επιχειρήσεις οι οποίες είναι ο πυλώνας της οικονομικής ανάπτυξης ενός τόσου απομακρυσμένου νομού που στερείτε μεγάλων επενδύσεων.

Πρότασή μας, για την αντιμετώπιση του τόσου σοβαρού ζητήματος που σε συνάρτηση με το οικονομική κατάσταση που επικρατεί καθιστά την επιβίωση των μικρών επιχειρήσεων αδύνατη, είναι η μείωση της τιμής της κιλοβατώρας του ηλεκτρικού ρεύματος στις επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών. Μια πρόταση εφικτή η οποία δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό καθότι ο αριθμός των επιχειρήσεων είναι μικρός και είναι εύκολο να πιστοποιηθούν οι δικαιούχοι από τα μητρώο της εφορίας.

Αναμένουμε άμεσα τις ενέργειες σας .
Στη διάθεση σας για περαιτέρω διευκρινήσεις.

Ο Πρόεδρος
Κωνσταντίνος Μ. Δημάδης

This entry was posted on Πέμπτη, Οκτώβριος 24th, 2013 at 11:03 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply