«Κοντός ψαλμός αλληλούια έως τις ευρωεκλογές», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας σε εργαζομένους της ΑΔΜΗΕ

Το «ώριμο φρούτο» του κ. Αλ. ΤσίπραΣε μία έμμεση, αλλά σαφή παραδοχή της τακτικής του «ώριμου φρούτου», έστω και με την προσδοκία ότι ο χρόνος ωρίμανσης θα είναι σύντομος, προχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας, μιλώντας την Τρίτη στους εργαζομένους του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).

«Δεν είμαστε εμείς αυτοί οι οποίοι θα προκηρύξουμε εκλογές. Θα το είχαμε κάνει από την πρώτη στιγμή. Οι κυβερνήσεις πέφτουν όταν χάνουν τη δεδηλωμένη μέσα στη βουλή και τη δεδηλωμένη μέσα στη βουλή τη χάνουν όταν αναπτύσσονται κοινωνικοί αγώνες μέσα στην κοινωνία και στους δρόμους που καθιστούν αδύναμη την κοινοβουλευτική τους επιβίωση. Αυτός είναι ο δρόμος», ανέφερε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Είμαι αισιόδοξος ότι σε αυτό το δρόμο έχουμε διανύσει μαζί πολλά χιλιόμετρα και μπορούμε να διανύσουν ακόμα περισσότερα. Τα προβλήματα δεν θα λυθούν με τρικ. Σαν αυτά που σκεφτόντουσαν οι χρυσαυγίτες για να απειλήσουν τον Σαμαρά μην τους βάλει φυλακή».

Προσέθεσε δε πως «κοντός ψαλμός, αλληλούια», υπογραμμίζοντας, απευθυνόμενος στους εργαζομένους του ΑΔΜΗΕ, ότι η πρώτη κρίσιμη μάχη θα δοθεί στις ευρωεκλογές: «Πιστεύετε εσείς ότι αυτές οι κοινοβουλευτικές ομάδες μπορούν να ψηφίσουν νέα μέτρα; Ας τους δούμε λοιπόν και ας δούμε πως θα επιστρέψουν στις εκλογικές τους περιφέρειες. Ακόμα και στην χειρότερη των περιπτώσεων έχουμε μπροστά μας εκλογές και θα είναι συντριπτικές αυτές οι εκλογές. Την άνοιξη έχουμε ευρωεκλογές που είναι μια κρίσιμη μάχη και εκεί θα αποτυπωθούν οι πραγματικοί συσχετισμοί δυνάμεων και όχι αυτοί που προβάλλονται».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε έγκλημα την διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, και προσέθεσε πως «οι επενδύσεις πρέπει να έρθουν μέσα από το δημόσιο τομέα και από τους ευρωπαϊκούς πόρους. Αλλά να υπάρξει και ένα περιβάλλον ασφάλειας, ώστε να έρθουν και οι ιδιώτες επενδυτές όχι για πλιάτσικο, αλλά παραγωγικές επενδύσεις».

Προχώρησε δε και σε μία «απειλή» προς τους επίδοξους επενδυτές, πως θα χάσουν τα λεφτά τους, λέγοντας: «Αυτοί θα φοβηθούν, διότι αυτά που θα χάσουν είναι διςσ. και εμείς, έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, δεν έχουμε να χάσουμε παρά τις αλυσίδες μας. Τι έχει να χάσεις ένας άνεργος; Τι έχει να χάσει ένας εργαζόμενος των 400 ή 500 ευρώ

Υπογράμμισε επίσης πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αποδεχθεί την ιδιωτικοποίηση ως διαδικασία που θα παράξει νέα σκάνδαλα. «Δεν πρόκειται να δεχθούμε την ιδιωτικοποίηση ως διαδικασία εκποίησης του δημόσιου πλούτου», είπε.
«Μας δεσμεύουν οι υπογραφές, αλλά τις υπογραφές δεν τις βάλαμε εμείς, ούτε κι εσείς», είπε ο κ. Τσίπρας και τόνισε πως «αυτές οι υπογραφές βαραίνουν τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο», ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε: «Εμείς, υπογραφές που αφορούν την εκποίηση του δημόσιου πλούτου ή οι υπογραφές που αφορούν την άρση της εθνικής κυριαρχίας και της αξιοπρέπειας του λαού, δεν πρόκειται ναν αναγνωρίσουμε. Τελεία και παύλα».

Κωβαίος Αγγελος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.