Ι. Στουρνάρας: Υπάρχουν περιθώρια στοχευμένων περικοπών σε δαπάνες καταργώντας, π.χ. κοστοβόρες εξαιρέσεις στο ασφαλιστικό σύστημα από τους γενικούς κανόνες, εξαιρέσεις που δεν είναι κοινωνικά δίκαιες και χωρίζουν τους πολίτες σε πατρίκιους και πληβείους.

Περικοπές εφ΄ άπαξ και συντάξεων στα ρετιρέ της Βουλής και των ΔΕΚΟΣτοχευμένες περικοπές σε εφ΄ άπαξ και συντάξεις προανήγγειλε το βράδυ της Δευτέρας ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας σε συνέδριο του ΣΕΤΕ.

Οπως είπε ο υπουργός «η ολοκλήρωση της δημοσιονομικής προσαρμογής δεν θα προέλθει πλέον από οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα. Αυτά εξάντλησαν τις δυνατότητές τους.

Θα προέλθει από τη φορολογική συμμόρφωση, στοχευμένες περικοπές δαπανών σε τομείς της γενικής κυβέρνησης και την αναδιάρθρωση και εξυγίανση δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών».
Επίσης τόνισε ότι «υπάρχουν περιθώρια στοχευμένων περικοπών σε δαπάνες καταργώντας, π.χ. κοστοβόρες εξαιρέσεις στο ασφαλιστικό σύστημα από τους γενικούς κανόνες, εξαιρέσεις που δεν είναι κοινωνικά δίκαιες και χωρίζουν τους πολίτες σε πατρίκιους και πληβείους».
Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι στοχευμένες περικοπές θα αφορούν στο εφ΄ άπαξ των εργαζομένων στη Βουλή και των παροχών σε ασφαλισμένους στα ταμεία των ΔΕΚΟ και των τραπεζών. Το μέτρο θα συνδυαστεί με τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών στα ευγενή, λεγόμενα, ταμεία.

Το θέμα απασχόλησε τη συνάντηση που είχε ο κ. Στουρνάρας με τον υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση.

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ακόμη ότι «Η περαιτέρω βελτίωση της ανταγωνιστικότητας θα προέλθει από παρεμβάσεις στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών, με εξάλειψη των ποικίλων εμποδίων εισόδου σε κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας, με εξάλειψη των στρεβλώσεων π.χ. στην αγορά ενέργειας και στις αγορές τροφίμων, που διατηρούν τις τιμές σε σχετικά υψηλά επίπεδα, και με ενίσχυση του ανταγωνισμού. Και βεβαίως, με συνεχή πόλεμο κατά της γραφειοκρατίας».

το βήμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.