Δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για υπεξαίρεση από τα ταμεία του δήμου

Με χειροκροτήματα υποδέχθηκαν τον Παπαγεωργόπουλο στο Εφετείο Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/Σωτήρης Μπαρμπαρούσης

Με χειροκροτήματα από υποστηρικτές του έγινε δεκτός ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου εξετάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της υπεξαίρεσης από τα ταμεία του δήμου.

Πρωτόδικα, ο πρώην δήμαρχος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Σε μία προσπάθεια τόνωσης του ηθικού του συγκεντρώθηκαν από νωρίς στα δικαστήρια η σύζυγός του, Ελένη Παπαγεωργοπούλου, φίλοι, συγγενείς και άλλοτε στενοί του συνεργάτες, οι οποίοι μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία του ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, φωνάζοντας ότι είναι αθώος.

«Είσαι ο Κολοκοτρώνης της Θεσσαλονίκης» ακούστηκε από τα χείλη υποστηρίκτριάς του και ο φανερά καταβεβλημένος πρώην δήμαρχος τους απάντησε με ένα χαμόγελο.

Με το ίδιο όχημα που έγινε η μεταγωγή του Β.Παπαγεωργόπουλου έφτασε στα δικαστήρια το άλλοτε «δεξί του χέρι» στο δήμο, ο πρώην γενικός γραμματέας Μιχάλης Λεμούσιας, ο οποίος επίσης εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Λίγο αργότερα κατέφθασε από τις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, ο τρίτος ισοβίτης για την υπεξαίρεση, πρώην ταμίας του δήμου, Παναγιώτης Σαξώνης.

Το εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, όπου θα διεξαχθεί η δίκη, συμπληρώνουν οι δύο πρώην διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης 15 και 10 ετών, αντίστοιχα, αλλά το δικαστήριο αποφάσισε η έφεσή τους να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, με αποτέλεσμα να μείνουν ελεύθεροι μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Πάντως, παρά την εκπεφρασμένη επιθυμία των Παπαγεωργόπουλου και Λεμούσια να ξεκινήσει κανονικά η δίκη, κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να γίνει.

Στο πινάκιο του δικαστηρίου η υπόθεση έχει τον αριθμό 17 και το πιο πιθανό είναι το δικαστήριο να μην την προλάβει και να την αναβάλει για την Τετάρτη.

το βήμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.