Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πρωτοβουλίες για τις άγονες γραμμές από Aegean Airlines και Olympic Air

Οκτώβριος 22nd, 2013 by Χρήστος Μίμης

Νέοι χαμηλοί ναύλοι για 12 νησιωτικούς προορισμούς

Πρωτοβουλίες για τις άγονες γραμμές από Aegean Airlines και Olympic AirΤις δυνατότητες που θα δημιουργηθούν στις γραμμές δημόσιας υπηρεσίας (άγονες γραμμές) το επόμενο διάστημα παρουσίασαν οι διοικήσεις της Aegean Airlines και της Olympic Air σε 32 εκπροσώπους από τα 15 νησιά άγονων γραμμών που καλύπτονται από την Olympic Air.

Όπως τονίσθηκε, μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης Aegean Airlines και Olympic Air, η οποία αναμένεται στις αμέσως επόμενες ημέρες, θα δρομολογηθούν οι εξής ενέργειες :

-Δημιουργία και δεύτερου χαμηλότερου ναύλου ύψους 39 ευρώ για τα 12 νησιά άγονης γραμμής με απευθείας σύνδεση με την Αθήνα. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα διατίθεται ένας ναύλος ανά προορισμό στις γραμμές Δημόσιας Υπηρεσίας, ο οποίος έχει προσδιορισθεί (ως ανώτατος) από την ΥΠΑ και κυμαίνεται από 56 – 92 ευρώ ανά μονή διαδρομή ανάλογα με τον προορισμό. O νέος δεύτερος ναύλος θα ισχύει με σημαντικό διάστημα προαγοράς και για αριθμό θέσεων ανά πτήση που θα αυξομειώνεται εποχικά. O ναύλος δεν περιλαμβάνει φόρους αεροδρομίων.

-Προσφορά για τις συνδέσεις νησιών άγονης γραμμής με το εξωτερικό με πτήσεις της Aegean Airlines ή της Olympic Air χωρίς χρέωση (0 ευρώ ναύλος, πλέον φόρων) για το εσωτερικό σκέλος τους μήνες Νοέμβριο- Μάρτιο και με χρέωση μόλις 20 ευρώ ανά σκέλος (πλέον φόρων αεροδρομίων) για το διάστημα Απριλίου – Οκτωβρίου. Η δυνατότητα αυτή θα ισχύει για επιβάτες που ταξιδεύουν την ίδια ημέρα από εξωτερικό προς άγονες γραμμές (ή αντίστροφα) και εκτελούν και τα δύο σκέλη με πτήσεις της Aegean Airlines ή της Olympic air. To όφελος από αυτή τη νέα πολιτική για έναν επιβάτη που πηγαίνει π.χ. Παρίσι- Αθήνα – Κάρπαθο μετ’ επιστροφής και κάνει όλο το ταξίδι με τις δύο εταιρείες θα είναι της τάξεως των 100-140 ευρώ.

-Αύξηση χωρητικότητας θέσεων για τους μήνες Ιούλιο-Σεπτέμβριο σε 7 από τους προορισμούς άγονων γραμμών, όπου είναι εφικτό επιχειρησιακά/ εμπορικά (Νάξος, Αστυπάλαια, Ικαρία, Ζάκυνθος, Σκιάθος, Κάρπαθος, Κύθηρα). Η αύξηση αυτή, που αποτελεί πρωτοβουλία της εταιρείας και δεν επιφέρει κανένα επιπλέον κόστος (επιδότησης) για το κράτος, θα πραγματοποιηθεί πέραν των ελαχίστων προσδιοριζόμενων από την σύμβαση με την ΥΠΑ, για τους μήνες Ιούλιο – Σεπτέμβριο κατά 15-35% ανάλογα με το νησί μέσω χρήσης μεγαλύτερων αεροσκαφών, όπου αυτό είναι δυνατό.

Η εφαρμογή της νέας τιμολογιακής πολιτικής εκτιμάται ότι θα ισχύσει από την 1.12.2013.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, καθώς και οι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι και φορείς όλων των γραμμών Δημόσιας Υπηρεσίας που εξυπηρετεί η Olympic Air. Στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε ανοιχτή συζήτηση για τις αεροπορικές συνδέσεις και παρουσιάστηκε δέσμη πρωτοβουλιών για τα νησιά που εντάσσονται στο δίκτυο των γραμμών Δημόσιας Υπηρεσίας, που καλύπτει η Olympic Air.

This entry was posted on Τρίτη, Οκτώβριος 22nd, 2013 at 10:41 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply