Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε «Γρεβενιώτης»

Με χειροκροτήματα υποδέχθηκαν τον Παπαγεωργόπουλο στο Εφετείο

Οκτώβριος 22nd, 2013 by Χρήστος Μίμης

Δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για υπεξαίρεση από τα ταμεία του δήμου

Με χειροκροτήματα υποδέχθηκαν τον Παπαγεωργόπουλο στο Εφετείο Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/Σωτήρης Μπαρμπαρούσης

Με χειροκροτήματα από υποστηρικτές του έγινε δεκτός ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου εξετάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της υπεξαίρεσης από τα ταμεία του δήμου.

Πρωτόδικα, ο πρώην δήμαρχος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Σε μία προσπάθεια τόνωσης του ηθικού του συγκεντρώθηκαν από νωρίς στα δικαστήρια η σύζυγός του, Ελένη Παπαγεωργοπούλου, φίλοι, συγγενείς και άλλοτε στενοί του συνεργάτες, οι οποίοι μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία του ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, φωνάζοντας ότι είναι αθώος.

«Είσαι ο Κολοκοτρώνης της Θεσσαλονίκης» ακούστηκε από τα χείλη υποστηρίκτριάς του και ο φανερά καταβεβλημένος πρώην δήμαρχος τους απάντησε με ένα χαμόγελο.

Με το ίδιο όχημα που έγινε η μεταγωγή του Β.Παπαγεωργόπουλου έφτασε στα δικαστήρια το άλλοτε «δεξί του χέρι» στο δήμο, ο πρώην γενικός γραμματέας Μιχάλης Λεμούσιας, ο οποίος επίσης εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Λίγο αργότερα κατέφθασε από τις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, ο τρίτος ισοβίτης για την υπεξαίρεση, πρώην ταμίας του δήμου, Παναγιώτης Σαξώνης.

Το εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, όπου θα διεξαχθεί η δίκη, συμπληρώνουν οι δύο πρώην διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης 15 και 10 ετών, αντίστοιχα, αλλά το δικαστήριο αποφάσισε η έφεσή τους να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, με αποτέλεσμα να μείνουν ελεύθεροι μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Πάντως, παρά την εκπεφρασμένη επιθυμία των Παπαγεωργόπουλου και Λεμούσια να ξεκινήσει κανονικά η δίκη, κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να γίνει.

Στο πινάκιο του δικαστηρίου η υπόθεση έχει τον αριθμό 17 και το πιο πιθανό είναι το δικαστήριο να μην την προλάβει και να την αναβάλει για την Τετάρτη.

το βήμα

This entry was posted on Τρίτη, Οκτώβριος 22nd, 2013 at 12:06 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply