Και η αγωνία για την Ελλάδα

To άλυτο παζλ του Μουντιάλ 2014To παζλ του Μουντιάλ της Βραζιλίας συμπληρώνεται, λείπουν όμως 11 κομμάτια. Συγκεκριμένα  από τα ξημερώματα της Τετάρτης, Χιλή και Ισημερινός από τη ζώνη της Λατινικής Αμερικής και η Ονδούρα από τη ζώνη της Κεντρικής Αμερικής καθώς και οι τέσσερις ομάδες από την Ευρώπη (Αγγλία, Ισπανία, Βοσνία και Ρωσία) πήραν τα απευθείας εισιτήριο για το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Ωστόσο όπως και η Ελλάδα, στην αναμονή βρίσκονται 22 χώρες.

Τέσσερις αγώνες μπαράζ θα γίνουν στην Ευρώπη, πέντε από τη ζώνη της Αφρικής (οι ρεβάνς των πέντε μπαράζ) και τα τέσσερα ματς στα δύο διηπειρωτικά μπαράζ (Ουρουγουάη-Ιορδανία και Μεξικό-Νέα Ζηλανδία) για την ολοκλήρωση της μαραθώνιας προκριματικής φάσης.

Τα μπαράζ θα διεξαχθούν 15 και 19 Νοεμβρίου στην Ευρώπη. Σουηδία, Ρουμανία και Ισλανδία θα είναι σίγουρα στους πιθανούς αντιπάλους της Εθνικής στα μπαράζ, καθώς θα βρεθούν στους αδύναμους της κλήρωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Οκτωβρίου στη Ζυρίχη.

Η κλήρωση της τελικής φάσης του Μουντιάλ θα γίνει στην πόλη Μπαϊα της Βραζιλίας στις 6 Δεκεμβρίου στις επτά το απόγευμα ώρα Ελλάδας.

Την συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας έχουν εξασφαλίσει έως τώρα οι εξής 21 ομάδες:

ΕΥΡΩΠΗ

Ολλανδία

Ιταλία

Γερμανία

Βέλγιο

Ελβετία

Ισπανία

Βοσνία

Ρωσία

Αγγλία

* Στα πλέι οφ θα συμμετάσχουν οι: Ελλάδα, Σουηδία, Πορτογαλία, Γαλλία, Κροατία, Ισλανδία, Ουκρανία, Ρουμανία. Η κλήρωση θα γίνει την προσεχή Δευτέρα, 21/10

ΑΦΡΙΚΗ: Μετέχουν στα πλέι οφ για πέντε θέσεις οι Αιθιοπία, Τυνησία, Ακτή Ελεφαντοστού, Γκάνα, Μπουρκίνα Φάσο, Αίγυπτος, Αλγερία, Καμερούν, Νιγηρία, Σενεγάλη.

Μπουρκίνα Φάσο-Αλγερία 3-2 (19/11)

Ακτή Ελεφαντοστού-Σενεγάλη 3-1 (16/11)

Αιθιοπία-Νιγηρία 1-2 (16/11)

Τυνησία-Καμερούν 0-0 (17/11)

Γκάνα-Αίγυπτος 6-1 (19/11)

CONCACAF

ΗΠΑ

Κόστα Ρίκα

Ονδούρα

ΝΟΤΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ

Βραζιλία (Διοργανώτρια)

Αργεντινή

Κολομβία

Χιλή

Ισημερινός

Στα μπαράζ: Η Ουρουγουάη θα παίξει με την Ιορδανία στις 14 Νοεμβρίου με ρεβάνς στις 20 Νοεμβρίου στην Ουρουγουάη για μία θέση στην τελική φάση.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ (3 ή 4)

ΗΠΑ

Κόστα Ρίκα

Oνδούρα

Στα μπαράζ: Το Μεξικό θα παίξει για ένα εισιτήριο με τη Νέα Ζηλανδία στις 14 και 20 Νοεμβρίου.

ΑΣΙΑ

Νότια Κορέα

Ιράν

Αυστραλία

Ιαπωνία

Στα μπαράζ: Η Ιορδανία που θα παίξει με την Ουρουγουάη.

ΩΚΕΑΝΙΑ (0 ή 1)

Η Νέα Ζηλανδία θα παίξει μπαράζ με το Μεξικό.

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.