ΑΠΑΓΩΓΗ Η ΕΞΑΓΟΡΑ ΒΛΕΠΕΙ Η ΕΛΑΣ

«Οι πραγματικοί γονείς ήθελαν την ξεφορτωθούν» Καμία σχέση με τους αθίγγανους, που εμφανίστηκαν ως γονείς του, δεν έχει όπως αποδείχθηκε και από το τέστ DNA το 4χρονο κοριτσάκι, που ανακάλυψε τυχαία η Αστυνομία μετά από επιχείρηση σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα.

Πλέον, οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, σε μια μεγάλη επιχείρηση σε συνεργασία με την INTERPOL, εξετάζουν δύο ενδεχόμενα, με το πρώτο να θέλει το ζευγάρι να το έχει απαγάγει το 2009, είτε να το αγόρασε για να το πουλήσει, αλλά τελικά η αγοραπωλησία δεν προχώρησε και το κράτησε για να εισπράττει το επίδομα.

Οι Αρχές έχουν επιδοθεί σε σειρά ερευνών προκειμένου να βρεθούν οι βιολογικοί γονείς του κοριτσιού, ενώ χιλιάδες είναι τα τηλεφωνήματα που δέχεται το “Χαμόγελο του Παιδιού”, όπου και φιλοξενείται το παιδί, από ζευγάρια αλλοδαπών και Έλληνες γονείς που είτε έχουν χάσει το παιδί τους το 2009, είτε το παιδί τους γεννήθηκε και τους είπαν ότι είναι νεκρό.

Πάντως, ο 39χρονος από το ζεύγος που παρουσιάστηκαν ως γονείς απεδείχθη ότι ήταν σεσημασμένος για ληστεία, ενώ στο σπίτι του βρέθηκαν πιστόλι και κλοπιμαία, ενώ είχε το 2012 συλληφθεί για υφαρπαγή πιστοποιητικού για την έκδοση αστυνομικής ταυτότητας.

Η Αστυνομία πιστεύει ότι βρίσκεται στα ίχνη κυκλώματος εμπορίου παιδιών, ενώ ερευνά και για τα επιπλέον 9 παιδιά που φέρεται να έχει το εν λόγω ζευγάρι (συνολικά 14). Οι Αρχές ωστόσο δεν έχουν πειστεί αν τα παιδιά αυτά είναι πραγματικά πρόσωπα ή αν τα δήλωσαν ψευδώς με πλαστά πιστοποιητικά για να λαμβάνουν το επίδομα.

Η προσοχή της αστυνομίας στρέφεται τώρα και στο γεγονός ότι τη Δευτέρα, μετά από εντολή του Εισαγγελέα, θα δοθούν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του ζεύγους των αθιγγάνων, που είχαν υπό την κηδεμονία τους, τη μικρή Μαρία, καθώς εκτιμούν ότι η δημοσιοποίηση και των φωτογραφιών αυτών, θα διευκολύνει τη διαδικασία αναγνώρισης.

Την Δευτέρα πρόκειται να απολογηθούν στον ανακριτή οι δυο αθίγγανοι, καθώς μετά την προσαγωγή τους στον εισαγγελέα ζήτησαν και πήραν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν.

«Ήθελαν να την ξεφορτωθούν»
Σε δηλώσεις της (Σκάι) η δικηγόρος του ζευγαριού των Ρομά, Μαριέττα Παλάβρα ισχυρίστηκε ότι η 4χρονη Μαρία κατέληξε στα χέρια των «γονιών» της στον καταυλισμό των Φαρσάλων επειδή η «αλλοδαπή» βιολογική της μητέρα δεν είχε τα μέσα να την αναθρέψει και αναζητούσε τρόπο να την «ξεφορτωθεί», όπως επί λέξει υποστήριξε η δικηγόρος.

Η κ. Παλάβρα σημείωσε πως η «μητέρα» του κοριτσιού αποφάσισε να μεγαλώσει την 4χρονη Μαρία καθότι τη «λυπήθηκε», και, όπως της εξήγησε, «εκεί που τάιζα πέντε στόματα αποφάσισα να ταΐζω έξι».

Η παράνομη υιοθεσία έγινε με τη διαμεσολάβηση ενός τρίτου προσώπου, το οποίο «ψάχνουμε», συνέχισε η κ. Παλάβρα, τονίζοντας παράλληλα πως οι πελάτες της ευελπιστούν πως θα εμφανιστεί η βιολογική μητέρα του παιδιού.

Ερωτηθείσα για τον ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό παιδιών που και οικογενειακών μερίδων που είχε το ζευγάρι, η κ. Παλάβρα εξήγησε ότι στις κοινότητες των Ρομά «γίνονται πολλά παράνομα πράγματα για τα επιδόματα του κράτους», υπογραμμίζοντας ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως η πελάτης της «έχει αρπάξει ή έχει κλέψει ένα ανήλικο παιδί».

Οι δυο «γονείς» έχουν τρεις οικογενειακές μερίδες με 14 παιδιά. Δύο μερίδες ανήκουν στη γυναίκα, και αντιστοιχούν σε 10 παιδιά, ενώ η τρίτη μερίδα, με τέσσερα παιδιά, ανήκει στον άνδρα.

Από την πλευρά του ο αστυνομικός διευθυντής της περιφέρειας Θεσσαλίας Βασίλης Χαλάτσης, τόνισε ότι το ζευγάρι των Ρομά υπέπεσε σε αντιφάσεις, ισχυριζόμενοι πρώτα ότι το αγγελούδι είναι δικό τους, μετά είπαν ότι το βρήκαν σε σούπερ μάρκετ μετά ότι το πήραν από κάποιον αλλοδαπό.

«Δεν ξέρουμε αν έχει γεννηθεί εδώ και αν έχει βαπτιστεί εδώ, μπορεί να έχει έρθει από άλλη χώρα το παιδί. Ζητήσαμε να αποσταλεί το DNA του παιδιού σε άλλες χώρες για να υπάρξει ταυτοποίηση» σημείωσε ο αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας.

Ενδιαφέρον από Σαμαρά
Εν τω μεταξύ με τον Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο πρόεδρο του «Χαμόγελου του Παιδιού», επικοινώνησε με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Ο κ. Βρούτσης δεσμεύτηκε ότι το υπουργείο Εργασίας θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια για την υποστήριξη του ανήλικου κοριτσιού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.