«Φουρτούνα» η ΑΕΚ!
«Φουρτούνα» η ΑΕΚ!Όσο ορμητική θέλει να τη βλέπει ο κόσμος της γίνεται σιγά-σιγά η ΑΕΚ! Απέναντι στον (προστάτη των ναυτικών) Άγιο Νικόλαο, η «Ένωση» τον παρέσυρε με ωραία γκολ, χαμένες ευκαιρίες και καλό θέαμα (3-0)!

Όλο και πιο κοντά στην ομάδα που θα φτιάχνει τ’ απογεύματα των φίλων της μέχρι να γυρίσει εκεί που πρέπει πλησιάζει η ΑΕΚ!

Με πρωταγωνιστή τον Πόποβιτς (που σφράγισε το φορμάρισμά του με δυο γκολ) και τον Ντακόλ να βάζει βραζιλιάνικη «πινελιά» η «Ένωση» ζωγράφισε ένα άνετο 3-0 επί του Αγίου Νικολάου.

Βελτιωμένοι σε τομείς που υστερούσαν και φτιάχνοντας ξανά ευκαιρίες γι’ ακόμα μεγαλύτερο σκορ, οι «κιτρινόμαυροι» χειροκροτήθηκαν από τους περισσότερους από 10.000 φίλους τους που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ.

Πώς έπαιξε

Ίδια ενδεκάδα με αυτή που είχε κάνει την καλύτερη εμφάνιση της ΑΕΚ φέτος (στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ηλυσιακό) παρέταξε ο Τραϊανός Δέλλας. Ο «Κολοσσός» διατήρησε τον Καραγκιολίδη κάτω από τα δοκάρια, κράτησε τον Ρόβα στα στόπερ και τοποθέτησε ξανά τον Γροντή στο πλάι. Με αυτά τα δεδομένα, το 4-4-2 της «Ένωσης» διαμορφώθηκε ως εξής:

Τερματοφύλακας ο Καραγκιολίδης και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Πεταυράκης, Σταθάκης, Ρόβας και Αργυρίου. Στα χαφ βρέθηκαν οι Γεωργέας-Κορδέρο, στα άκρα οι Πόποβιτς (αριστερά), Γροντής (δεξιά) και ο Ντακόλ κινούνταν λίγο πιο πίσω στην επίθεση από τον Μπρέσεβιτς.

Το ματς

Το μόνο πιο αναμενόμενο πράγμα απ’ το μοτίβο των φετινών ματς της ΑΕΚ είναι πως -αφότου πατήσεις μπανανόφλουδα- θα πέσεις. Η «Ένωση» ωστόσο παραήταν σοβαρή σήμερα (όπως και με τον Ηλυσιακό) για να στραβοπατήσει. Ακόμη κι αν βρήκε -μια ακόμη- πολυπρόσωπη άμυνα απέναντί της. Ακόμη κι αν η καλή κυκλοφορία της μπάλας (κι η βελτίωση στα στημένα) δεν ήταν αρκετή για να τη διασπάσει. Ακόμη κι αν ο Μπρέσεβιτς ήταν ο… καλύτερος φίλος των στόπερ.

Αρκούσε μια σωστή ενέργειά του Κροάτη για να πάρει η «Ένωση» το γκολ που έψαχνε. Αφού λοιπόν έβλεπε ότι δεν μπορούσε ο ίδιος (σπαταλώντας ωραίες μπαλιές του Γροντή) αποφάσισε να το γυρίσει κι εκείνος… στην πάσα. Δίνοντας την ευκαιρία στον Πόποβιτς -που έγινε αποδέκτης του ωραίου συνδυασμού του με τον Κορδέρο- να επιβεβαιώσει πως φορτσάρει. Και να δώσει στην ΑΕΚ την ηρεμία που χρειαζόταν για να ψάξει και… θέαμα στο δεύτερο μέρος.

Με υπομονή. Επιμονή στις κάθετες μπαλιές. Αλλά και επιθετική προσφορά από τα μπακ (Πεταυράκη-Αργυρίου), που θα μπορούσε να ‘χει φέρει ένα πέναλτι σε μαρκάρισμα του πρώτου από τον Γκέκα. Ο σημερινός Πόποβιτς όμως δεν χρειαζόταν να πάει στη… βούλα. Τα ‘στελνε «συστημένα», άμα λάχει, κι από μακριά. Όπως το «τούβλο» που εξαπέλυσε από εκτέλεση φάουλ κι ανάγκασε τον γκολκίπερ να καταλάβει τι τον βρήκε μονάχα αφότου το μάζεψε από τα δίχτυα.

Εκεί που τον έστειλε -για την ίδια… δραστηριότητα και με ακόμα ωραιότερο τρόπο- ο Ντακόλ. Όταν ενήργησε σαν γνήσιος Βραζιλιάνος και με μια… ενστικτώδη γκολάρα (στοπάρισμα με το στήθος και γυριστό στην κίνηση) γλύκανε ακόμα περισσότερο το σκορ. Αυτό που θα μπορούσε να ‘ναι και μεγαλύτερο (αν ο ίδιος κι ο Πόποβιτς ήταν πιο εύστοχοι στο τέλος) και σφράγισε μια εμφάνιση απ’ αυτές που θα χειροκροτεί -όπως έκανε στο τέλος- ο κόσμος.

Δείτε τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση ΑΕΚ – Αγιος Νικόλαος για την 4η αγωνιστική του 6ου ομίλου της Γ’ Εθνικής:

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Καραγκιολίδης, Πεταυράκης, Σταθάκης (67’ Τσούπρος), Ρόβας, Αργυρίου, Γεωργέας, Κορδέρο, Πόποβιτς, Γροντής (74’ Παληαρούτας), Ντακόλ, Μπρέσεβιτς (86’ Τσεβάς)

Στον πάγκο έμειναν οι: Τσουκαλάς, Βούρας, Κάτσικας, Καζβιρόπουλος

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Νεκτάριος Στάθης): Μπρόκος, Πυγιάκης, Μουτάκης, Κοκολάκης, Ιασωνίδης, Χρηστάκης (75’ Σταυρακάκης), Χατζάι (46’ Γκέκας), Φαγάς, Λεπτοκαρύδης, Κοκολάκης, Καρνιάτης

Στον πάγκο έμειναν οι: Μαυράκης, Καουκάκης, Κασσωτάκης, Δήμας, Τσάγκας

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κρητικός (Θεσσαλίας)
ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

Γιώργος Μαραθιανός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.