Στο Παλιό Ελατοχώρι Πιερίας

Μέσα σε ένα δάσος από οξιές, βελανιδιές και έλατα θα λάβει χώρα το πρώτο Oktoberfest αλά ελληνικά!

Οι επιχειρηματίες του τουρισμού στο Παλιό Ελατοχώρι Πιερίας θα ανοίξουν τη χειμερινή τουριστική περίοδο με μια διοργάνωση που θα θυμίζει το διάσημο φεστιβάλ μπίρας που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Μόναχο, η οποία θα ανοίξει τις πύλες της αύριο και θα ολοκληρωθεί στις 20 Οκτωβρίου.

Το Παλιό Ελατοχώρι είναι ένας πανέμορφος χειμερινός προορισμός που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.000 μέτρων στα Πιέρια όρη, ενώ απέχει μόλις μισή ώρα από την Κατερίνη. Το γραφικό χωριουδάκι βρίσκεται μέσα σε πυκνό δάσος και διαθέτει ξενοδοχεία, ξενώνες και γενικά απίστευτη τουριστική υποδομή, ικανή να φιλοξενήσει μια τέτοια διοργάνωση. Είναι ιδανικό για ποδηλατικές αποδράσεις, πεζοπορία και ιππασία, αλλά και εξορμήσεις στο χιονοδρομικό του κέντρο.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, η τιμή διάθεσης της μπίρας θα είναι καθορισμένη, ενώ οι επισκέπτες θα μπορούν να δοκιμάσουν κόκκινες, ξανθιές και μαύρες μπίρες, σε συνδυασμό με τις ντόπιες πεντανόστιμες σπεσιαλιτέ.

Μιλώντας στην «Espresso» η υπεύθυνη Τύπου της διοργάνωσης, Ελλη Πασχαλίδου, τόνισε: «Το Oktoberfest αλά ελληνικά είναι μια συνδιοργάνωση ιδιωτικών επιχειρήσεων στο Ελατοχώρι Πιερίας, που στοχεύει στην ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος του τόπου μας μέσα από ένα εναλλασσόμενο ψυχαγωγικό πρόγραμμα σε προσιτές τιμές και προσφορές διαμονής και φιλοξενίας! Είμαστε μια ομάδα νέων ανθρώπων που έχουμε δουλέψει και στο εξωτερικό και στην Ελλάδα σε τουριστικές επιχειρήσεις κι έχουμε πλέον επιστρέψει στον τόπο μας για να εργαστούμε και να προωθήσουμε με τις γνώσεις μας τον νομό μας και το χωριό μας».

Η κυρία Πασχαλίδου αναφέρει επίσης: «Εκτός από τη νησιωτική Ελλάδα που αναμφισβήτητα γοητεύει όλους τους επισκέπτες από Ελλάδα και εξωτερικό, υπάρχουν και ανερχόμενοι προορισμοί για αποδράσεις και διακοπές όλο τον χρόνο και στην ηπειρωτική Ελλάδα, και ο νομός Πιερίας υπόσχεται νέες εμπειρίες αφού προσφέρει συνδυαστικές εξορμήσεις σε βουνό και θάλασσα. Με αφορμή τη διοργάνωση του φεστιβάλ μας, θα θέλαμε να προσκαλέσουμε και να γνωρίσουμε από κοντά τον κόσμο που θέλει να νιώσει την ελληνική φιλοξενία και να δραπετεύσει για ένα τριήμερο σε έναν όμορφο, ορεινό προορισμό, μακριά από την καθημερινότητα της πόλης».

Η πιο διάσημη γιορτή από το 1811

Το Μόναχο, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας και πρωτεύουσα του ομόσπονδου κρατιδίου της Βαυαρίας, είναι απόλυτα ταυτισμένο στη συνείδηση των περισσότερων τουριστών με το περίφημο Φεστιβάλ Oktoberfest που γίνεται κάθε χρόνο στην περιοχή Theresienwiese και διαρκεί δύο εβδομάδες.

Εκατομμύρια επισκέπτες απ’ όλον τον κόσμο γεμίζουν ασφυκτικά τα beer-tents του Μονάχου κάθε χρόνο, συμμετέχοντας σε ένα συναρπαστικό γλέντι με εντυπωσιακές παρελάσεις, άφθονη μπίρα και παραδοσιακές νοστιμιές.

Καθιερώθηκε από το 1811, οπότε έγιναν μεγάλες γιορτές για τους γάμους του βασιλιά της Βαυαρίας Λουδοβίκου Α’. Ολες οι ζυθοποιίες του Μονάχου προσφέρουν μπίρα στους επισκέπτες σε χαρακτηριστικές σκηνές χωρητικότητας 2.000-3.000 ατόμων. Οι σερβιτόροι και οι σερβιτόρες -τα τελευταία χρόνια και οι επισκέπτες- φορούν τις παραδοσιακές βαυαρικές ενδυμασίες.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.