Είδαν την Μαρία να ζητιανεύει μόνη της…

Οι 5 διαφορετικές εκδοχές της «μητέρας» της 4χρονης Μαρίας - Ζητιάνευε μόνη της Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει η απίστευτη υπόθεση με το κατάξανθο 4χρονο κοριτσάκι που βρέθηκε έπειτα από έρευνα ρουτίνας μέσα σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα.

Από το πρωί της Παρασκευής όταν και βγήκε στο φως της δημοσιότητας η απίστευτη αυτή ιστορία έχει ξεκινήσει ένας αγώνας δρόμου εντός και εκτός συνόρων για να συγκεντρωθούν όσο περισσότερα στοιχεία γίνεται για το ανήλικο κοριτσάκι και να εντοπιστούν οι αληθινοί του γονείς.

Μάλιστα όσο προχωρούν οι έρευνες των Αρχών τόσο πληθαίνουν οι ενδείξεις πως οι δύο συλληφθέντες γονείς ενδέχεται να εμπλέκονται σε διεθνές κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών, ενώ δεν αποκλείεται και το γεγονός να είχαν απαγάγει τη μικρή Μαρία οι ίδιοι οι Ρομά «γονείς» της.

Το μόνο σίγουρο είναι πως οι έρευνες βρίσκονται ακόμη στην αρχή και πως πολλά θα ξεκαθαρίσουν εφόσον μπορέσουν να εντοπιστούν οι αληθινοί γονείς του κοριτσιού.

Οι πέντε εκδοχές της «οικογένειας»

Η 40χρονη που φέρεται να είναι μητέρα του κοριτσιού, αλλά και ο 39χρονο σύζυγός της, κατά τη διάρκεια της ανάκρισής τους υποστήριξαν τουλάχιστον πέντε διαφορετικές εκδοχές για το πως βρέθηκε η μικρή Μαρία στην οικογένειά τους.

Αρχικά, όπως αναφέρει το «ΕΘΝΟΣ», η μητέρα δήλωσε πως το κορίτσι ήταν δικό της και του άνδρα της, μετά ισχυρίστηκε πως είναι της κόρης της. Ενας τρίτος ισχυρισμός ήταν πως το έκανε με έναν Καναδό υπήκοο στην Κρήτη, ένας τέταρτος ότι το βρήκε εγκαταλελειμμένο έξω από ένα σούπερ μάρκετ των Φαρσάλων τυλιγμένο σε μια κουβέρτα και ο πέμπτος ότι το πήρε από μία Βουλγάρα που το γέννησε και της το άφησε στον καταυλισμό.

Δικηγόρος οικογένειας: Η πραγματική μητέρα παράτησε τη Μαρία

Εν τω μεταξύ η δικηγόρος της 40χρονης κατηγορούμενης και του 39χρονου συζύγου της υποστήριξε ότι η πραγματική μητέρα ξεφορτώθηκε την μικρή Μαρία γιατί δεν μπορούσε να τη συντηρήσει, ωστόσο, παραδέχθηκε πως στις κοινότητες των Ρομά συμβαίνουν πολλά περίεργα πράγματα για να παίρνουν επιδόματα.

Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση αυτού του ζευγαριού το οποίο φέρεται να έχει τουλάχιστον 14 παιδιά με οικογενειακές μερίδες σε διάφορες περιοχές, διπλές ταυτότητες και άλλα πολλά.

Η 40χρονη γυναίκα είναι κάτοχος δύο δελτίων ταυτότητας, με διαφορετικά στοιχεία, ενώ διατηρεί δύο διαφορετικές οικογενειακές μερίδες στους δήμους Λάρισας και Τρικάλων, στις οποίες εμφανίζεται ως μητέρα 6 και 4 παιδιών αντίστοιχα.

Ο 39χρονος άνδρας έχει μια τρίτη οικογενειακή μερίδα, στον Δήμο Φαρσάλων, στην οποία εμφανίζεται ως πατέρας ακόμη τεσσάρων παιδιών. Αξίζει να σημειωθεί πως κανένα από τα 14 παιδιά δεν έχει ως γονείς το συγκεκριμένο ζευγάρι, ενώ από αυτά βρέθηκαν μόνο τα 5.

Οι αρχές εκτιμούν πως δήλωναν τα παιδιά ως δικά τους για να εισπράττουν επιδόματα, φοροαπαλλαγές και άδειες μικροπωλητών και διεξάγουν σχετική έρευνα.

Είχαν δει το 4χρονο αγγελούδι να ζητιανεύει στη Λαμία

Την ίδια στιγμή παραγωγοί, επαγγελματίες και καταναλωτές της Λαμίας μαρτυρούν πως η μικρή Μαρία εθεάθη πριν από 15 περίπου ημέρες να ζητιανεύει στη λαϊκή αγορά της πόλης.

Σύμφωνα με το lamiastar αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως η μικρή ήταν αρχικά μόνη της, ενώ στη συνέχεια εμφανίστηκε και η «μητέρα» της.

Για τις καταγγελίες αυτές έχει ήδη ενημερωθεί και η αστυνομική διεύθυνση της Λάρισας, ενώ, οι έρευνες θα συνεχιστούν και σε νοσηλευτικά ιδρύματα και υπηρεσίες για να τυχόν εμπόριο παιδιών.

Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ – Μνήμες της μικρής Μαντλίν ξυπνούν στη Βρετανία

Η είδηση έχει γίνει, όπως ήταν αναμενόμενο, κεντρικό θέμα σε πολλά διεθνή ΜΜΕ, με τα βρετανικά μέσα να είναι εκείνα που δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Οι γονείς του κοριτσιού το οποίο είχε εξαφανιστεί το 2007 σε ηλικία 3 ετών δείχνουν να πιστεύουν ολοένα και περισσότερο πως μπορεί να βρεθεί λύση στο μυστήριο της εξαφάνισης της κόρης τους.

Ο λόγος είναι η εύρεση της 4χρονης Μαρίας και, όπως μεταδίδει η βρετανική Daily Mirror, αυτό δίνει στην Κέιτ και τον Γκάρι Μακ καν μεγάλη ελπίδα πως η κόρη τους μπορεί να βρεθεί ζωντανή.

Η Μαντλίν εξαφανίστηκε το Μάιο του 2007, σε ηλικία τριών ετών, από το διαμέρισμα όπου παραθέριζε με τους γονείς της στην περιοχή Πράια ντα Λουθ της Πορτογαλίας.

Η υπόθεση της Μαντλίν επανήλθε στο προσκήνιο στα μέσα Οκτωβρίου, όταν η Σκότλαντ Γιάρντ έδωσε στη δημοσιότητα ηλεκτρονικά σχεδιασμένες φωτογραφίες δύο ανδρών, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για την απαγωγή του 3χρονου κοριτσιού.

Αυτόπτες μάρτυρες έχουν καταθέσει πως είδαν τους δύο άνδρες να κινούνται κοντά στο διαμέρισμα των ΜαΚάν πριν την εξαφάνιση του κοριτσιού, και τους άκουσαν να μιλούν είτε γερμανικά είτε ολλανδικά.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.