Μια ανακάλυψη που έχει προκαλέσει σάλο στα διεθνή ΜΜΕ έκαναν πριν από λίγες μέρες Ουκρανοί αστροφυσικοί από το αστεροσκοπείο της Κριμαίας

 Έρχεται το τέλος του κόσμου; Οι Ουκρανοί ανακάλυψαν τεράστιο αστεροειδή σε πορεία σύγκρουσης με τη γη!Οι επιστήμονες τυχαία ανακάλυψαν έναν τεράστιο αστεροειδή που βρίσκεται σε τροχιά επικίνδυνη για πιθανή σύγκρουση με τη γη. Σύμφωνα με όσο έχουν ήδη ανακοινωθεί από το αστεροσκοπείο της Κριμαίας ο αστεροειδής που ονομάστηκε «2013 TV135» υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να συγκρουστεί με τη γη στις 26 Αυγούστου του 2032. Κι αν αυτό συμβεί ο αντίκτυπος της σύγκρουσης αυτής θα είναι 50 φορές μεγαλύτερος από αυτόν την μεγαλύτερης ατομικής βόμβας.

Την ανακάλυψη των επιστημόνων της Κριμαίας επιβεβαίωσαν 27 αστεροσκοπεία σε ολόκληρο τον κόσμο με αποτέλεσμα η NASA να αναγκαστεί να ξεκινήσει έρευνα για να υπολογιστούν όσο γίνεται με ακρίβεια οι πιθανότητες ενός ολέθριου χτυπήματος για την γη.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα οι πιθανότητες αυτές είναι 1 προς 63.000 ο αστεροειδής που έχει πλάτος 400 μέτρα και θεωρείται από τους πολύ μεγάλους να συγκρουστεί με τον πλανήτη μας και αυτός ο αριθμός τον βάζει με τη μία στη λίστα με τα αντικείμενα προς συνεχή παρακολούθηση για πιθανή σύγκρουση. Σε ολόκληρη την ιστορία μόνο ένας ακόμα τέτοιου μεγέθους αστεροειδής έχει καταγραφεί ως επικίνδυνος για τον πλανήτη μας, ο 2007 VK184, με πιθανότητες 1 προς 1820 αλλά με πολύ μικρότερο μέγεθος αφού το πλάτος του έφτανε μόλις τα 130 μέτρα.

Ο επιστήμονας ανακάλυψε το νέο αστεροειδή απειλή για τη γη μιλώντας για την ανακάλυψή του αυτή είπε: «Παρακολουθούσα ένα σύμπλεγμα αστερισμών «τρέχοντας» ένα πρόγραμμα εντοπισμού κομητών. Τότε τον είδα. Οι πρώτες μετρήσεις δείχνουν πως κινείται πολύ γρήγορα και είναι αρκετά κοντά»

Εάν ο «2013 TV135» συγκρουστεί με τη γη οι επιπτώσεις της σύγκρουσης αυτής θα είναι ολέθριες αφού θα προκληθεί ολική καταστροφή σε ακτίνα 100.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων μια ζημιά που θα μπρούσε να προκληθεί για παράδειγμα από 2.500 μεγατόνους ΤΝΤ! Οι αστροφυσικοί ανά τον κόσμο τέθηκαν σε συναγερμό και ανακοίνωσαν πως θα παρακολουθούν στενά τον επικίνδυνο αστεροειδή από εδώ και πέρα με σκοπό να υπολογίσουν με όσο μεγαλύτερη ακρίβεια γίνεται την πορεία του και το πιθανό σημείο σύγκρουσής του με τη γη. Κάτι, που όπως είπαν, υπολογίζουν να το καταφέρουν γύρω στο 2028.

gossip-tv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.