Το ∆.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας ∆υτικής Μακεδονίας εκφράζει την απόλυτη καταδίκη του για τις εγκληµατικές δράσεις της Χρυσής Αυγής, οι οποίες κορυφώθηκαν µε την πολιτική δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήρθε µετά από µια πολυδαίδαλη δράση µε επιθέσεις εναντίον δηµοκρατικών ανθρώπων, πογκρόµ εναντίον µεταναστών, τραµπουκισµούς σε εργαζόµενους και επιχειρηµατίες, ρατσιστικών συσσιτίων, υπερψήφιση αντιλαϊκών-αντεργατικών µέτρων στη βουλή, εναντίωση σε λαϊκές κινητοποιήσεις. Η Χρυσή Αυγή είναι γέννηµα του συστήµατος, τροφοδοτήθηκε από τη κρίση και τη λαϊκή αγανάκτηση, άπλωσε τα πλοκάµια της σε στρατό, αστυνοµία, συνδέσµους φιλάθλων και στην κοινωνία και επέβαλλε την φασιστική-ναζιστική προπαγάνδα της σε µέσα ενηµέρωσης, σε σχολεία, στην καθηµερινότητά µας …

Οι δράσεις και οι επιθέσεις αυτές επιβεβαιώνουν το φασιστικό-ναζιστικό και εγκληµατικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής και αποκαλύπτουν το συστηµικό ρόλο της, που έχει στόχο τον εκφοβισµό και το χτύπηµα µεµονωµένων πολιτών, του λαού και της ∆ηµοκρατίας. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει καλά ότι οι προκάτοχοι της Χρυσής Αυγής, τα τάγµατα Ασφαλείας, οι εθνικοσοσιαλιστές και οι φασίστες, ήταν αυτοί που συνεργάστηκαν µε το κατοχικό καθεστώς των Ναζί και πολέµησαν ενάντια στους πατριώτες αγωνιστές. Το λανσάρισµα του πατριωτικού προσωπείου της κατέρρευσε πλέον στα µάτια του κόσµου µε τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για το ναζιστικό χαρακτήρα της.

Στη χώρα, όπου γεννήθηκε και ανδρώθηκε η ∆ηµοκρατία, τέτοιου είδους εγκληµατικές δράσεις πρέπει να στιγµατίζονται άµεσα, να καταδικάζονται απερίφραστα από τους πολίτες και τους φορείς της Περιφέρειας µας και να αποµονώνονται πολιτικά.

Το ∆.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας ∆υτικής Μακεδονίας ζητά από την πολιτεία σε όλες τις εκφάνσεις της και από την ηγεσία της Περιφέρειάς µας να πάρουν όλα εκείνα τα αναγκαία µέτρα, έστω και µε πολύ µεγάλη καθυστέρηση, έχοντας τραγικά αποτελέσµατα, ώστε η εγκληµατική αυτή συµµορία να βρεθεί ενώπιον του νόµου και να λογοδοτήσει για τις εγκληµατικές πράξεις που διαπράττει.

Καταδικάζει κάθε µορφή βίας και τροµοκρατίας από οποιαδήποτε οµάδα κι αν προέρχεται που στόχο έχει τη συνταγµατική εκτροπή, εκφράζοντας τη µεγάλη του ανησυχία για τη δράση της οργάνωσης αυτής τόσο πανελλαδικά όσο και στην περιφέρειά µας, και επισηµαίνει την ανάγκη τα αρµόδια όργανα της πολιτείας να κάνουν ότι είναι αναγκαίο, για να µη διαταραχθεί η αρµονική συµβίωση των πολιτών.

Απαιτεί την πλήρη κάθαρση και την παραδειγµατική τιµωρία όσων ενέχονται σε δραστηριότητες που στρέφονται κατά της κοινωνίας µας, των δηµοκρατικών θεσµών και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Επιδιώκει την πολιτική αποµόνωση της και καλεί όλους τους δηµοκρατικούς φορείς να µην συνδιαλέγονται και να µην προσκαλούν σε εκδηλώσεις τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής.

Ζητά από τη κοινωνία της Περιφέρειάς µας να αντισταθεί ενωµένα, αλληλέγγυα,
µε ψυχραιµία και σθένος στην προσπάθεια εκµετάλλευσης των προβληµάτων που επέφερε η οικονοµική κρίση.

Για το ∆.Σ. Ο Πρόεδρος

∆ηµήτρης Καραθανάσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.