ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

Επανέρχεται το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ για τους εποχικά εργαζόμενους, οι οποίοι μένουν άνεργοι τον χειμώνα καθώς εργάζονται κυρίως σε επαγγέλματα στο χώρο του τουρισμού. Πλέον θα μπορούν και πάλι να παίρνουν επίδομα επί 3,5 μήνες.

Το «πράσινο» φως για τη συνέχιση της επιδότησης δίνει τροπολογία που κατέθεσε ο υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου στο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις Θεμάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Άλλες Διατάξεις» με τη στήριξη βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Με βάση την τροπολογία το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ θα καταβάλλεται σε εποχιακά απασχολούμενους οι οποίοι είχαν από 100 έως 179 ημέρες εργασίας ενώ στη σχετική ρύθμιση εντάσσονται οι δικαιούχοι που η εργασιακή τους σχέση λύθηκε από 01/09/2013 και μετά.

Η νομοθετική ρύθμιση προωθήθηκε ύστερα από πιέσεις που ασκήθηκαν από την πλευρά των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των χιλιάδων εργαζόμενων στο χώρο του Τουρισμού και βουλευτών – τουριστικών κυρίως περιοχών με δεδομένο το γεγονός ότι οι περισσότεροι εποχιακοί δεν θα ελάμβαναν καθόλου το επίδομα ανεργίας των 360 ευρώ εν μέσω οικονομικής κρίσης.

newpost

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.