Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, με το χτύπημα των συνδικαλιστών του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στο Πέραμα και την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από την Χρυσή Αυγή, μόνο κεραυνός εν αιθρία δεν ήταν.

Οι δολοφονικές αυτές επιθέσεις επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά ότι η Χρυσή Αυγή είναι συμμορία δολοφόνων που καθοδηγούμενη από την εργοδοσία έχει στόχο να τρομοκρατήσει την εργατική τάξη.

Στο Πέραμα λίγες μέρες μετά την επίθεση σε μέλη και στελέχη του ΠΑΜΕ, αποκαλύφθηκε από τους ίδιους ότι είχαν για κίνητρο να τρομοκρατήσουν, ακόμα και να εξοντώσουν μπροστάρηδες εργάτες και συνδικαλιστές, που πρωτοστατούν στην οργάνωση της πάλης των συναδέλφων τους στη Ζώνη, για αξιοπρεπή μεροκάματα, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, ουσιαστική προστασία των ανέργων, για να μην αλλάξει χρήση η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ.

Η δράση τους απλώνεται σε διάφορα πεδία: με το στήσιμο δουλεμπορικών «γραφείων ευρέσεως εργασίας μόνο για Έλληνες», με τραμπουκισμούς στα συνδικαλιστικά σωματεία στις εταιρείες ανακύκλωσης, με βροχή ερωτήσεων στη Βουλή για τη στήριξη των εφοπλιστών εις βάρος της εργατικής τάξης, με προσλήψεις σε πολυκαταστήματα, σε SUPER MARKET, σε αποθήκες λοτζίστικ με στόχο να αποτρέπουν τους εργαζόμενους από την οργανωμένη δράση με τα σωματεία τους, με επιθέσεις κατά μεταναστών και εισβολές στα σπίτια τους, με ξυλοδαρμούς, μαχαιρώματα και δολοφονίες που παραμένουν στα αρχεία των ερευνών, στο πλευρό των ΜΑΤ ως «αγανακτισμένοι πολίτες», με ρατσιστικά συσσίτια και τραμπουκισμούς σε λαϊκές γειτονιές.

Σήμερα κάθε εργαζόμενος που στήριξε την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ χρειάζεται να βγάλει συμπεράσματα μετά από όλα όσα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα για την δράση της, την συνεργασία της με την εργοδοσία και την αξιοποίηση της από το σύστημα.

Η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα κόμμα που τυχαία το έχει ρίξει στην αγαθοεργία, στην διανομή τροφίμων σε άνεργους, απολυμένους, απλήρωτους εργαζόμενους. Είναι ένα ναζιστικό-φασιστικό κόμμα με «τάγματα εφόδου» που χρησιμοποιεί η εργοδοσία για να τσακίσει όποιον αντιστέκεται, όποιον σηκώνει κεφάλι στην πιο σφοδρή αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική των τελευταίων χρόνων.

Η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα κόμμα που θα έμπαινε στη βουλή και θα τους «πλάκωνε όλους», δεν είναι απλά της μόδας. Είναι ένας πολυπλόκαμος οργανισμός με ισχυρά ερείσματα σε στρατό, αστυνομία, σε συνδέσμους φιλάθλων, στηρίζεται από τους εφοπλιστές, τους βιομηχάνους, τους μεγαλέμπορους και προωθήθηκε από τα εκδοτικά συμφέροντα, που για ακόμα μια φορά «έπεσαν από τα σύννεφα». Είναι μια συμμορία που εκτελεί συμβόλαια κατά παραγγελία της εργοδοσίας.

Έχουμε υποχρέωση με μαζική συμμετοχή στο ταξικό κίνημα να εμποδίσουμε τον εκφασισμό της κοινωνίας και με σωματεία μαζικά, ταξικά, δυνατά να αποτελέσουμε ανάχωμα στη ναζιστική δράση της Χρυσής Αυγής. Όσο τα σωματεία θα μαζικοποιούνται με νέες εγγραφές, θα δυναμώνουν σε κάθε χώρο δουλειάς με επιτροπές αγώνα, σωματειακές επιτροπές, τότε θα κατανοείται καλύτερα ο ρόλος και ο χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής: ότι είναι γέννημα – θρέμμα τον εργοδοτών, των μεγαλέμπορων και των εφοπλιστών, ότι θα χρησιμοποιηθούν σαν δύναμη κρούσης του κεφαλαίου και του κράτους τους ενάντια στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, ενάντια στην πρωτοπορία του.

Η απάντηση μας είναι:

Μόνο οι εργαζόμενοι, οργανωμένοι στα σωματεία τους, μπορούν να απομονώσουν και να πετάξουν έξω από τους χώρους δουλειάς και τις εργατογειτονιές τη Χρυσή Αυγή.

Οι φασίστες είναι εχθροί των εργατών, είναι τα μαντρόσκυλα των καπιταλιστών.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ &  συνεργαζόμενοι

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Σύλλογο Υπαλλήλων Αιρετής Περ. Δυτ. Μακεδονίας

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.