Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στους δρόμους οι φυσικοθεραπευτές μετά το «κούρεμα» της δαπάνης

Οκτώβριος 18th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Από Δευτέρα σταματούν οι δωρεάν υπηρεσίες σε ασφαλισμένους

Στους δρόμους οι φυσικοθεραπευτές μετά το «κούρεμα» της δαπάνηςΚινητοποιήσεις ξεκινούν από σήμερα Παρασκευή, οι φυσικοθεραπευτές όλης της χώρας, μετά το μεγάλο «κούρεμα» που υπέστη η δαπάνη φυσιοθεραπείας για το 2013. Κάνουν 24ωρη απεργία και από τη Δευτέρα σταματούν να παρέχουν δωρεάν θεραπείες στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Με άλλα λόγια, οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν κανονικά κάθε συνεδρία φυσικοθεραπείας και εν συνεχεία θα διεκδικούν τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Οι εκπρόσωποι των φυσικοθεραπευτών καταγγέλλουν την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για εξόντωση των εργαστηρίων φυσικοθεραπείας, «κλείνοντας το μάτι» στις μεγάλες επιχειρήσεις των Κέντρων Αποκατάστασης και ετοιμάζοντας νέους Κανονισμούς Υγείας με στόχο να στέλνουν εκεί τους ασφαλισμένους.

Όπως αναφέρουν, η δαπάνη φυσιοθεραπείας για το 2013 μειώθηκε από τα 70 εκατ. ευρώ στα 49 εκατ. ευρώ. «Αυτό το λογιστικό “τρικ” των ιθυνόντων του ΕΟΠΥΥ θα οδηγήσει σε κλείσιμο εκατοντάδες εργαστήρια φυσικοθεραπείας, αφού τα δεδουλευμένα τους θα περικοπούν σε ποσοστό άνω του 60%» καταγγέλλουν.

Επίσης διαμαρτύρονται «για τις αντισυνταγματικές και παράλογες ρυθμίσεις του clawback, όπου ζητούν για ατομικές παραβάσεις συλλογική ευθύνη, τιμωρώντας το σύνολο ενός κλάδου εξαιτίας της αδυναμίας του ΕΟΠΥΥ να ελέγξει παραβατικές συμπεριφορές προκλητής ζήτησης ελάχιστων παρόχων». Σημειώνουν δε ότι με τις υποχρεωτικές κλιμακωτές εκπτώσεις (rebate) μειώνεται η τιμή της συνεδρίας από 5% έως και 20%.

Οι φυσικοθεραπευτές θα συγκεντρωθούν το πρωί της Παρασκευής (11 π.μ.) έξω από τα γραφεία του Συλλόγου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Υγείας.

Φυντανίδου Ελενα

This entry was posted on Παρασκευή, Οκτώβριος 18th, 2013 at 08:16 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply