Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κλείνει τα 95 σήμερα ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

Οκτώβριος 18th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης συμπληρώνει σήμερα τα 95 του χρόνια καθώς έχει γεννηθεί στις 18 Οκτωβρίου 1918 στα Χανιά της Κρήτης

Αν και τα τελευταία χρόνια έχει αποσυρθεί απ’ την ενεργό πολιτική δράση ο Κ. Μητσοτάκης παραμένει ένας απ’ τους μακροβιότερους πολιτικούς της χώρας, έχοντας εκλεγεί για πρώτη φορά βουλευτής το 1946.

Ο Κώστας Μητσοτάκης διετέλεσε πρωθυπουργός της χώρας από τον Απρίλιο του 1990 έως τον Οκτώβριο του 1993 και παρέμεινε βουλευτής έως το 2004.

Σε ό,τι αφορά στον εορτασμό των γενεθλίων του οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα γίνει σε στενό οικογενειακό περιβάλλον με τη συντροφιά παιδιών και εγγονών.

Χθες η Καγκελάριος Μέρκελ απέστειλε στον Έλληνα πολιτικό ευχετήριο τηλεγράφημα:

«Αξιότιμε κύριε πρώην Πρωθυπουργέ,

Αγαπητέ Κωνσταντίνε Μητσοτάκη,

Για τα 95α σας γενέθλια, σας συγχαίρω ιδιαιτέρως εγκάρδια, προσωπικώς και εξ ονόματος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας.

Στη μακρόχρονη πολιτική σας πορεία, εξασφαλίσατε σημαντικά οφέλη για τη χώρα σας. Και ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνεισφέρατε σημαντικά στην ανάδειξη του κόμματος σας τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό. Για αυτή σας την αδιάκοπη δράση, σας αξίζει ο σεβασμός και η αναγνώριση.

Σας εύχομαι επίσης προσωπική ευτυχία και την ευλογία του Θεού.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Angela Merkel»

newsit

This entry was posted on Παρασκευή, Οκτώβριος 18th, 2013 at 11:39 and is filed under ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply