Τροπολογία μετατρέπει την άρνηση απογραφής σε ειδικό πειθαρχικό αδίκημα

Δεν απογράφονται οι διοικητικοί των ΑΕΙ παρά τις κυρώσειςΜπορεί το υπουργείο Παιδείας να ενεργοποίησε την ειδική ψηφιακή πλατφόρμα για την υποχρεωτική απογραφή των διοικητικών υπαλλήλων, ωστόσο, το ενδιαφέρον των υπαλλήλων είναι μικρό, δεδομένης και της νέας 5νθήμερης απεργίας.

Πάντως, το υπουργείο φέρνει στη Βουλή τροπολογία που μετατρέπει την άρνηση απογραφής σε ειδικό πειθαρχικό αδίκημα.

Οι υπάλληλοι των Πανεπιστημίων Αθηνών, Πατρών, Θεσσαλίας, Ιωαννίνων, Κρήτης, ΕΜΠ και ΑΠΘ καλούνται να συμπληρώσουν τα τυπικά τους προσόντα, χρόνια προϋπηρεσίας, κλπ, ώστε να συμπληρωθεί η λίστα των 1.349 που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Στο υπουργείο Παιδείας εκτιμούν ότι οι περισσότεροι θα απογραφούν τελικά, ενώ δεν αποκλείεται αρκετοί να μπουν από μόνοι τους κατά προτεραιότητα στο καθεστώς διαθεσιμότητας χωρίς να δηλώσουν τα προσόντα τους.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα δίνει τέτοια επιλογή, η οποία θεωρείται και «παράθυρο», ώστε να μην αντιμετωπίσουν (πέραν της διαθεσιμότητας) και νομικές συνέπειες όσοι δήλωσαν ψευδή προσόντα ή πτυχία για να προσληφθούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.