Η 17η Οκτωβρίου είναι ημερομηνία σταθμός: είτε οι ΗΠΑ θα… βαρέσουν κανόνι και θα βυθιστούν στη χρεοκοπία είτε την τελευταία στιγμή Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί θα τα βρουν για την αύξηση του ορίου δανεισμού που θα οδηγήσει σε προσωρινή χρηματοδότηση του κράτους.

Ο μαραθώνιος των διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους συνεχίζεται με τις δυο πλευρές να φέρονται πως είναι κοντά σε συμφωνία για το σχέδιο νόμου που θα επιτρέπει την αύξηση του ορίου δανεισμού του αμερικανικού κράτους και θα παρέχει προσωρινή κρατική χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με γερουσιαστές οι ηγετικές ομάδες Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων είναι κοντά στην επίτευξη της συμφωνίας, όμως υπάρχουν σημεία που πρέπει να διευθετηθούν

Οριστική συμφωνία, όμως, δεν αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα, ανέφεραν πηγές της αμερικανικής Γερουσίας.
Τόσο η Γερουσία όσο και η Βουλή των Αντιπροσώπων έχουν προγραμματιστεί συνεδριάσεις σήμερα, όπου θα συζητηθεί οποιαδήποτε συμφωνία και αν επέλθει.

Ραντεβού Ομπάμα με Λιού

Καθώς οι ΗΠΑ βρίσκονται μια ανάσα από τον γκρεμό, ο Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε σήμερα στον Λευκό Οίκο τον υπουργό Οικονομικών, Τζακ Λιου

Ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο Ομπάμα στις 2:25 μ.μ. τοπική ώρα της Τετάρτης (18:25 GMT).

Ο Αμερικανός υπουργός έχει προειδοποιήσει πως αν δεν υπάρξει συμφωνία έως την Πέμπτη και το Κογκρέσο δεν αυξήσει το όριο του χρέους των Ηνωμένων Πολιτειών από τα 16,7 τρισεκατομμύρια δολάρια θα δημιουργηθεί ζήτημα αθέτησης των υποχρεώσεων του αμερικανικού χρέους.

Νωρίτερα, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών σε μια προσπάθεια να πιέσει τις καταστάσεις ανακοίνωσε πως υπάρχει απειλή υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τον οίκο αξιολόγησης Fitch.

newsit

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.