Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Υλοποίηση Πιλοτικής Δράσης του προγράμματος Histcape για την προβολή και αξιοποίηση της βιομηχανικής κληρονομιάς

16 Οκτωβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Η Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας διαθέτει ένα ιδιαίτερο συγκριτικό πλεονέκτημα για την ανάπτυξη του βιομηχανικού τουρισμού και αυτό είναι το γεγονός της εκτεταμένης βιομηχανικής δραστηριότητας κυρίως της ΔΕΗ, εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια. Η ανάδειξη και αξιοποίηση των βιομηχανικών μνημείων μέσα από τις κατάλληλες συνέργειες, αποτελεί έναν από τους στόχους διαχείρισης του πολιτιστικού αποθέματος της Δυτικής Μακεδονίας.

Το Π.Τ.Α. της Π.Δ.Μ. αξιοποιώντας τις ευκαιρίες του προγράμματος Histcape για τη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς και ειδικότερα για την υλοποίηση της 1ης Πιλοτικής Δράσης του, επιλέγει να γνωρίσει στο ευρύ κοινό και κάθε ενδιαφερόμενο, τη βιομηχανική κληρονομιά της περιοχής μας μέσω του διαδικτύου  (με επίκεντρο της 1ης πιλοτικής δράσης την περιοχή της πρώην ΑΕΒΑΛ, που θα πλαισιώνεται από την παρουσίαση και άλλων αξιόλογων μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας).

Η διαδικτυακή προβολή των μνημείων, η συνεχής διερεύνηση των δυνατοτήτων αξιοποίησής τους με την ενεργοποίηση της επιστημονικής κοινότητας, υφιστάμενα σχέδια και προτάσεις αξιοποίησης, μελέτες και έρευνες αποτύπωσης, αποτελούν το αντικείμενο της πιλοτικής δράσης μέσω ενός δίγλωσσου δυναμικού δικτυακού τόπου (εμπλουτισμένου με ειδικά εργαλεία, δυνατότητες εικονικής περιήγησης κα)

Στην προσπάθεια αυτή οι πολίτες της περιφέρειας, είτε είναι ιδιώτες, είτε λειτουργούν ως εκπρόσωποι ενός φορέα, μπορούν να ενισχύσουν την προσπάθεια με τον εμπλουτισμό επιπλέον δεδομένων του δικτυακού τόπου, με την αποστολή σε ηλεκτρονική μορφή στοιχείων που έχουν επιμεληθεί ή έχουν στην κατοχή τους και τα οποία αφορούν στην βιομηχανική κληρονομιά της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθύνεστε στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, κα Κατερίνα Κούτσιανου, τηλέφωνο: 2461053996, Φαξ: 2461053991 και e-mail: kkoutsianou@yahoo.gr

Η πιλοτική  δράση του έργου Histcape χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα InterregIVC.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

 

This entry was posted on Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2013 at 22:02 and is filed under ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply