Ο διπλός στόχος της εθνικής για να αποφύγει τα μπαράζ
Ο διπλός στόχος της εθνικής για να αποφύγει τα μπαράζΔύο πράγματα ζητά σήμερα το βράδυ η εθνική. Νίκη επί του Λιχτενστάιν και… δώρο από τη Λιθουανία που υποδέχεται τη Βοσνία στο Κάουνας. Με αυτό τον τρόπο παίρνει το εισιτήριο για το Μουντιάλ, διαφορετικά θα πρέπει να παίξει μπαράζ το Νοέμβριο. Ετσι στο «Γ. Καραϊσκάκης» η ελληνική ομάδα φιλοξενεί την ασθενέστερη ομάδα του γκρουπ (20:00, Mega, ΟΤΕ TV).

Ο Φερνάντο Σάντος αναμένεται να προφυλάξει τους παίκτες που είναι στο όριο των καρτών. Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος και Τζιόλης θα μείνουν στον πάγκο για να προφυλαχθούν από πιθανή τιμωρία εν όψει των μπαράζ.

Δεδομένης και της απουσίας του ήδη τιμωρημένου Μανιάτη, το πιθανότερο είναι ο Πορτογάλος τεχνικός να παρατάξει την Εθνική με 4-3-3 και τους Σηφάκη, Βύντρα, Χολέμπας, Κατσουράνη, Σιόβα, Ταχτσίδη, Κονέ, Καραγκούνη, Σαλπιγγίδη, Σαμαρά και Μήτρογλου.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Τσέχος Λίμπορ Κόβαρικ.

Να ανφερθεί και ένα σενάριο… επιστημονικής φαντασίας, που θέλει την Εθνική να περνά και με νίκη της Βοσνίας, εφόσον υπερκαλύψει τη διαφορά στο goal average (10-4, ήτοι +6 η Ελλάδα, 29-6, δηλαδή +23 έχει η Βοσνία)!

Αν η εθνική πάει στα μπαράζ

Τα μπαράζ θα διεξαχθούν 15 και 19 Νοεμβρίου. Η ελληνική ομάδα θα είναι στους ισχυρούς της κλήρωσης που θα γίνει στις 21 Οκτωβρίου στη Ζυρίχη, μαζί με Πορτογαλία και Κροατία. Ο τέταρτος ισχυρός θα εξαρτηθεί από τα αποψινά αποτελέσματα.

Αν η Σουηδία (που παίζει χωρίς τον Ιμπραΐμοβιτς) δεν χάσει εντός έδρας από την αδιάφορη Γερμανία, θα είναι στο γκρουπ των ισχυρών. Αντιθέτως, αν χάσει τη θέση της θα πάρει η Ουκρανία που έχει εύκολο έργο στο Σαν Μαρίνο.

Η Γαλλία θα είναι δεδομένα στους αδύνατους, ενώ οι άλλοι δύο αδύνατοι θα είναι μία εκ των Ρουμανίας ή Τουρκίας και Ισλανδίας ή Σλοβενίας.

Newsroom ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.