Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Νέες πιέσεις Καψή να αδειάσει το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Οκτώβριος 15th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Φωτογραφία αρχείουΟ Παντελής Καψής, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κρεμαστινού για το θέμα της Δημόσιας Τηλεόρασης, τόνισε ότι αν δεν επανέλθει σύντομα η Δημόσια Τηλεόραση στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, δεν θα είναι δυνατή η κάλυψη της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε. και πρόσθεσε: «ας το λάβουν σοβαρά υπόψη τους».

Ο υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης παραδέχτηκε ότι υπάρχει καθυστέρηση στη σύσταση του νέου φορέα της ΝΕΡΙΤ και συμφώνησε με τον Δ. Κρεμαστινό ότι το πρόγραμμα που εκπέμπεται είναι υποδεέστερο σε σχέση με εκείνο που πρέπει να εκπέμπει η Δημόσια Τηλεόραση. Απέδωσε αυτά τα προβλήματα στην κατάληψη του Ραδιομεγάρου που συνεχίζεται και εξακολουθεί, όπως είπε, «να κρατά ομήρους και τα 1.200 άτομα, τα ονόματα των οποίων είχαν ανακοινωθεί για την πρόσληψή τους στον ενδιάμεσο φορέα».

«Όσο παρατείνεται η εκκρεμότητα, τόσο οι προσλήψεις χάνουν το νόημά» τους, διαμήνυσε ο Π. Καψής. Διαβεβαίωσε ότι πολύ σύντομα θα γίνει η προκήρυξη των νέων θέσεων για την στελέχωση της ΝΕΡΙΤ και οι προσλήψεις θα γίνουν με κριτήρια ουσίας, αξιοκρατικά, με πολλές δικλείδες ασφαλείας αλλά και με απόλυτη διαφάνεια.

Επανέλαβε ότι οι αποζημιώσεις στους πρώην εργαζόμενους της ΕΡΤ θα είναι πλήρεις, όπως προβλέπει η σχετική τροπολογία που έχει ψηφιστεί στη Βουλή.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός υπογράμμισε ότι θα είναι μεγάλη παράλειψη να μην συνεχιστεί η λειτουργία των περιφερειακών σταθμών που άρχισε από την απελευθέρωση της Δωδεκάνησου. Τόνισε, επίσης, ότι δεν θα πρέπει ο οικονομικός περιορισμός να αποτρέψει την ουσία του προγράμματος που πρέπει να εκπέμπει η Δημόσια Τηλεόραση.

enet,αμπε

This entry was posted on Τρίτη, Οκτώβριος 15th, 2013 at 07:14 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply