«Μηδέν απολύσεις» στα νοσοκομεία, λέει ο υπουργός Υγείας -Δείτε τους πίνακες με όλα τα ονόματα και την υπηρεσία που τοποθετούνται

Ανακοινώθηκαν την Παρασκευή από τον ΑΣΕΠ τα ονόματα των υπαλλήλων του υπουργείου Υγείας, οι οποίοι μετατάσσονται ή μεταφέρονται, καθώς είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης των θέσεών τους (δυνάμει του άρθρου 90 ν. 4172/2013).

«Η διαδικασία ολοκληρώθηκε και επιτεύχθηκε η ταχύτερη εφαρμογή της κινητικότητας στο ελληνικό κράτος. Θα πρέπει όμως στη συνέχεια να είμαστε ακόμα γρηγορότεροι», είπε νωρίτερα την ίδια ημέρα ο κ. Γεωργιάδης.

Από την ερχόμενη εβδομάδα λοιπόν οι 1.629 εργαζόμενοι των νοσοκομείων – «δεξαμενών» της κινητικότητας θα μετακινηθούν στις νέες τους θέσεις – σημειωτέον ότι οι εργαζόμενοι έχουν κληθεί να επιλέξουν έως τρία νοσηλευτικά ιδρύματα, χωρίς ωστόσο αυτό να είναι δεσμευτικό, καθώς η μετακίνησή τους  θα γίνει με βάση κυρίως τα προσόντα τους όπως αυτά αποτυπώνονται στη μοριοδότηση του ΑΣΕΠ.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Υγείας, κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα», όπου συναντήθηκε με τους συνδικαλιστές, υπογράμμισε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις. «Απολύσεις μηδέν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

«Η χώρα θα προχωρήσει μπροστά παρά τη γκρίνια και οι γκρινιάρηδες θα μείνουν πίσω», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στη διαδικασία της διαθεσιμότητας.

Αναφερόμενος στο νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα», είπε ότι σύντομα θα λειτουργούν η παθολογική κλινική, θα έρθουν τα εξωτερικά ιατρεία του ΕΟΠΥΥ και θα δημιουργηθεί μονάδα χρονίως πασχόντων.

Όπως γράφει το protothema.gr,  ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε πως μέσα στις επόμενες 15 ημέρες θα παρουσιαστεί και ένα περαιτέρω σχέδιο αναβαθμίσεων του νοσοκομείου πέρα των όσων έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Δείτε τους πίνακες με όλα τα ονόματα και την υπηρεσία που τοποθετούνται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.