Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο Δήμαρχος Γρεβενών Δημοσθένης Κουπτσίδης στη συνάντηση εκκίνησης των εγκεκριμένων προγραμμάτων LIFE

Οκτώβριος 12th, 2013 by Χρήστος Μίμης

angreΟ Δήμαρχος Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης, μετά από επίσημη πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συμμετείχε στη συνάντηση εκκίνησης των εγκεκριμένων προγραμμάτων LIFE, οι προτάσεις των οποίων υποβλήθηκαν κατά το 2012.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013 στο Κέντρο ΓΑΙΑ του Μουσείου Γουλανδρή, Όθωνος 100 στην Κηφισιά. Στη συνάντηση έγιναν σύντομες παρουσιάσεις όλων των προγραμμάτων, μεταξύ των οποίων και του «ARCPIN» επικεφαλής του οποίου είναι ο Δήμος Γρεβενών. Την παρουσίαση επιμελήθηκε ο κ. Σπύρος Ψαρούδας, πρόεδρος της ΜΚΟ Καλλιστώ και εταίρος του έργου.

Σε δελτίο τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όπου αναφέρεται το ιστορικό των εγκρίσεων έργων του προγράμματος LIFE αναφέρεται ότι από τις 1159 υποβληθείσες προτάσεις, η Επιτροπή επέλεξε για χρηματοδότηση 248 έργα, ενώ από τις προτάσεις της Ελλάδας προκρίθηκαν μόνο 10, μεταξύ των οποίων και το έργο ARCPIN του Δήμου Γρεβενών.

Το έργο ARCPIN αποσκοπεί στην προώθηση της βιώσιμης συνύπαρξης ανθρώπου και αρκούδας, ελαχιστοποιώντας την επαφή αρκούδας – ανθρώπου και τις επακόλουθες προστριβές που είναι επιζήμιες για το είδος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον τομέα LIFE+ Nature εγκρίθηκαν μόνο 4 προτάσεις για την Ελλάδα:

ΚΥΚΛΑ∆ΕΣ  Life  (WWF Hellas)

LIFE ARCPIN  (∆ήμος Γρεβενών)

LIFE-Στυμφαλία  (Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.)

LIFE   JunEx    (Εταιρία Προστασίας της Πρέσπας)

angre 2

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το χρηματοδοτικό μέσο LIFE της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.

 

This entry was posted on Σάββατο, Οκτώβριος 12th, 2013 at 19:55 and is filed under ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply