Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποίησε η Π.Ο.Σ.Ε.Α την 26η Αμφικτιονία Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών στην Καλαμάτα υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας.

Η τελετή έναρξης έγινε στο Αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος», την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου και ώρα 8:30μ.μ.. Οι εργασίες της Αμφικτιονίας συνεχίστηκαν στις 5 και 6 Οκτωβρίου στην Αίθουσα Συνεδρίων του ξενοδοχείου AKTI TAYGETOS RESORT που βρίσκεται στην περιοχή Μικρά Μαντίνεια της Καλαμάτας. Συνδιοργανωτές της 26ης Αμφικτιονίας ήταν ο Δήμος Καλαμάτας και η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

Ακολούθησε ο καθιερωμένος αγιασμός από τον Αιδεσιμολογιώτατο Παναγιώτη Χριστόπουλο, εκπρόσωπο του Σεβασμιότατου κ.κ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου, χαιρετισμούς απεύθυναν οι : Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Παναγιώτης Αλευράς, ο Δήμαρχος Καλαμάτας, κ. Παναγιώτης Νίκας, ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Κατσίβελας Παναγιώτης, ο Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, Λεωνίδας Ανωμερίτης, ο Πρόεδρος της ΠΟΣΕΑ κ. Χρήστος Πρωτόπαπας και ο Πρόεδρος του διοργανωτή Συλλόγου της 11ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών κ. Θωμάς Κασκάνης. Την έναρξη των εργασιών κήρυξε η Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας κυρία Βάνα Μυρίλα. Ακολούθησαν τιμητικές διακρίσεις σε δύο δωρητές της Ομοσπονδίας στον κ. Λάμπρο Μπούκλη του Ηλία ως δωρητή και για την εν γένει προσφορά του και στον κ. Τόκα Ιωάννη του Νικολάου ως δωρητή και βραβεύτηκαν τρεις Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών για την δράση τους και την προσφορά τους στην ανάπτυξη της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας «Ο Άγιος Χαράλαμπος», ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών & Δωρητών Οργάνων Σώματος Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής» και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου.

Οι εργασίες συνεχίστηκαν την επομένη Σάββατο 5 Οκτωβρίου στον συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου AKTI TAYGETOS RESORT. Εισήγηση έκαναν οι κ. Αιβαλιώτης Μανώλης και κ. Τσούχλος Θεόδωρος εκπρόσωποι του Κέντρου Μελετών και Τεκμηρίωσης της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Ο.Λ.Μ.Ε.) με θέμα «Η Εθελοντική Αιμοδοσία και οι Εκπαιδευτικοί», ακολούθησαν ο Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Στέφανος και ο Γραμματέας του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Καλαμάτας και Νομού Μεσσηνίας κ. Γαλανάκης Δημήτρης με θέμα «Η Συμβολή των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων στην Ανάπτυξη της Εθελοντικής Αιμοδοσίας», ακολούθησαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας κ. Ανωμερίτης Λεωνίδας και ο Επιστημονικός Διευθυντής του Ε.Κ.Ε.Α κ. Σταμούλης Κωνσταντίνος με θέμα «Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας – Δεδομένα – Σχεδιασμός – Συνεισφορά των Υπηρεσιών Αιμοδοσίας στην Ανάπτυξη της Εθελοντικής Αιμοδοσίας» και οι κ. Πρωτόπαπας Χρήστος, Πρόεδρος Δ.Σ. Π.Ο.Σ.Ε.Α, κ. Τζίμας Νικόλαος, Συμβουλευτική Επιτροπή Π.Ο.Σ.Ε.Α. και κ. Κασκάνης Θωμάς, Αναπληρωτής Γραμματέας Δ.Σ. Π.Ο.Σ.Ε.Α εισηγήθηκαν σχετικά με την «Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών». Στη συνέχεια αναπτύχθηκε το θέμα «Η Εθελοντική Αιμοδοσία μέσα από τα μάτια των νέων» από τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής της Πανελλήνιας Επιτροπής Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ε.Ν.Ε.Α.) κ. Κωνσταντίνος Μπονάτσος, και ακολούθησε εισήγηση από τον Αιδεσιμολογιώτατο Κωνσταντίνο Ιωαννίδη με θέμα «Αιμοδοσία Πράξη Ζωής».

Οι τρεις βραβευμένοι Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών εισηγήθηκαν για τις δράσεις τους και τις πρακτικές που ακολουθούν για την διάδοση και την ανάπτυξη της Εθελοντικής Αιμοδοσίας. Οι εργασίες της πρώτης μέρας ολοκληρώθηκαν με την εισήγηση του κ. Μπούκλη Λάμπρου, Συμβούλου Ποιότητας ISO της Π.Ο.Σ.Ε.Α και Περιφερειακού Συμβούλου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με θέμα «Κοινωνική Αλληλεγγύη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου».

Την επομένη ημέρα Κυριακή 6 Οκτωβρίου η θεματολογία ξεκίνησε με την κ. Καπόγλη Αγγελική, Ιατρό Υπηρεσίας Αιμοδοσίας Γ.Ν. Μεσσηνίας και την κ. Παναγιωτοπούλου Δήμητρα, Επισκέπτρια Υγείας της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Μεσσηνίας σχετικά με την «Ανάπτυξη Εθελοντικής Αιμοδοσίας στο Ν. Μεσσηνίας».

Ακολούθησε η εισήγηση της κ. Βάνας Μυρίλλα, Βιοπαθολόγου, Επιμελήτριας Α’ Ε.Σ.Υ Ν. Παίδων Αγ. Σοφία, Πρόεδρου Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας με θέμα «Θαλασσαιμία και Εθελοντική Αιμοδοσία».
Μετά την ολοκλήρωση παρουσιάσεων των δράσεων των Συλλόγων Μελών της Π.Ο.Σ.Ε.Α οι εργασίες έφτασαν στο τέλος τους με την έκδοση του ψηφίσματος.

Η «Γέφυρα Ζωής», θέλησε να εκφράσει δημόσια τις ευχαριστίες προς τους Χορηγούς της 26ης Αμφικτιονίας Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών, οι οποίοι είναι: η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, το Υπουργείο Υγείας, η Αντιπεριφέρεια Μεσσηνίας, ο Δήμος Καλαμάτας, η 6η Υγειονομική Περιφέρεια, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, η εταιρεία Blauel καθώς και όλες τις επιχειρήσεις που προσέφεραν προϊόντα τους, τον ιδιοκτήτη και το προσωπικό του Ξενοδοχείου AKTI TAYGETOS RESORT για την συμμετοχή τους και την υποστήριξη που παρείχαν στην προετοιμασία και μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών του συνεδρίου, όπως επίσης τα Μ.Μ.Ε. του Δήμου Καλαμάτας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και όλης της χώρας για την προβολή των κοινωνικών μηνυμάτων και των δράσεών του συλλόγου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.