Χωρίς Σπανούλη και Μπέγκιτς οι Ερυθρόλευκοι πέρασαν σαν σίφουνες (85-64) από τα Ιλίσια

Μπάσκετ: Ανετα ο Ολυμπιακός στους «4» του ΚυπέλλουΣε προπόνηση μετέτρεψε ο Ολυμπιακός τον τελευταίο αγώνα του εν όψει του επικείμενου (Δευτέρα 14/10, 19.15, ΔΤ) ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, που θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ κεκλεισμένων των θυρών, για την πρεμιέρα της Α1 μπάσκετ.

Χωρίς τον αρχηγό Βασίλη Σπανούλη (ίωση) και τον Σλοβένο Μίρζα Μπέγκιτς (μέση), οι Ερυθρόλευκοι συνέτριψαν (85-54) τον Ηλυσιακό στα Ιλίσια και προκρίθηκαν στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, όπου κατόπιν κλήρωσης θα μάθουν ποια ομάδα εκ των Παναθηναϊκού, Πανιωνίου και Αρη, θα αντιμετωπίσουν στον ημιτελικό, επίσης σε αγώνα νοκ άουτ.

«Πάντα υπάρχουν συμπεράσματα από οποιοδήποτε παιχνίδι ή προπόνηση. Σίγουρα έχουμε πράγματα να διορθώσουμε, αφού είναι αρκετά νωρίς στη σεζόν. Είδαμε αυτό το παιχνίδι ως ακόμα ένα ματς προετοιμασίας», σχολίασε ο προπονητής του Ολυμπιακού κ. Γιώργος Μπαρτζώκας, που είδε την ομάδα του να προηγείται 33-12 στο πρώτο δεκάλεπτο και το παιχνίδι να χάνει φυσιολογικά το ενδιαφέρον του.

Πλέον, ο 48χρονος κόουτς κοιτάζει μπροστά και αναφέρθηκε στο πρώτο «κλάσικο» της χρονιάς απέναντι στον Παναθηναϊκό: «Όλοι θα παίξουν με όλους, μπορεί να μην είμαστε έτοιμοι, αλλά και ο Παναθηναϊκός δεν είναι έτοιμος. Καμία ομάδα δεν είναι έτοιμη αυτή τη στιγμή. Πρέπει να δούμε ποιους παίκτες θα έχουμε στη διάθεσή μας, καθώς έχουμε κάποια προβλήματα. Ο Έισι Λο σίγουρα δεν θα παίξει κόντρα στον Παναθηναϊκό».

«Δεν έχω πει ακόμη στους παίκτες πώς θα παίξουμε με τον Παναθηναϊκό. Έχουμε τρεις ημέρες προπόνησης και προετοιμασίας, τακτικής και ψυχολογικής. Δεν θα έχουμε τον κόσμο μαζί μας, που αυτό είναι κακό, αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό», συμπλήρωσε ο κ. Μπαρτζώκας και αναφέρθηκε στο πρόσθετο πρόβλημα, που αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός, ο οποίος μπαίνει στην αφετηρία της Α1 με μείον δύο βαθμούς:

«Έχουμε μειονέκτημα, χωρίς να φταίμε εμείς και ξεκινάμε με -2. Έχουμε, όμως, εμπιστοσύνη στους παίκτες μας και μόλις βρούμε χημεία θα είμαστε αρκετά καλύτεροι».

Εν τω μεταξύ, η ΚΑΕ Ηλυσιακός εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά της για την απόφαση της ΓΓΑ να διεξαχθεί η αναμέτρηση κεκλεισμένων των θυρών προκαλώντας κομφούζιο, με αποτέλεσμα το τζάμπολ να καθυστερήσει περίπου μισή ώρα, ώσπου να εκκενωθούν οι κερκίδες από τους κατόχους διαρκείας των γηπεδούχων, οι οποίοι βάσει προγενέστερης ανακοίνωσης του Ηλυσιακού είχαν δικαίωμα εισόδου.

«Πρέπει να είναι η πρώτη φορά στα ελληνικά, αθλητικά χρονικά που μια ομάδα ‘’τιμωρείται’’, όχι μόνο χωρίς να έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα αλλά έχοντας λάβει μια γενναία και με τεράστιο κόστος απόφαση για την καταπολέμηση της βίας!

Προφανώς αυτή ήταν η «ανταμοιβή» της απόφασης μας, να μην εκδώσουμε εισιτήρια και να επιτρέψουμε την είσοδο στο γήπεδο μόνο στους κατόχους διαρκείας, ώστε να ελέγξουμε απόλυτα ποιοι θα παρακολουθήσουν το ματς και να εκμηδενίσουμε τον κίνδυνο επεισοδίων από… εξωγενείς παράγοντες.

Πήραμε το μάθημα μας και υποσχόμαστε ότι την επόμενη φορά θα… περιμένουμε τους ‘’αρμόδιους’’, αφού στην Ελλάδα η πρόληψη κατά της βίας, αντί να επιβραβεύεται, τιμωρείται», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Ηλυσιακού.

Τα δεκάλεπτα: 12-33, 29-47, 43-62, 54-85

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ: Καυκής 5, Φακόπουλος 2, Αντωνάκης 3, Σμιθ 3 (1 τρ.), Άντερσον 16 (2 τρ.), Ζούμπος 2, Δορκοφίκης 2, Μποντς 11, Βαβάτσικος 4, Ιωάννου 4, Τσουγκαράκης 2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πέτγουεϊ 12 (2 τρ., 9 ρ.), Αγραβάνης 6, Ντάνστον 8 (5 ρ.), Μάντζαρης 6, Περπέρογλου 9 (7 ρ.), Παπαπέτρου 5, Σλούκας 10, Κατσίβελης 6, Σίμονς 6, Λοτζέσκι 17 (2 τρ., 6 ασ.), Πρίντεζης.

 

Σωτηρίου Κώστας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.