Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Το Reuters κλείνει το γραφείο του στην Ουάσινγκτον και ξεκινάει απολύσεις

Οκτώβριος 11th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters σχεδιάζει να θέσει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου και τουλάχιστον επτά απολύσεων στελεχών του στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου πρόκειται επίσης να κλείσει ένα γραφείο ανταποκριτών στην Ουάσινγκτον, όπως ανέφερε σήμερα το συνδικάτο των δημοσιογράφων Newspaper Guild.

Το πρόγραμμα αυτό προβλέπει αποζημιώσεις βελτιωμένες σε σχέση με τις τυπικές για όσους δεχθούν να αποχωρήσουν, εάν είναι στο μισθολόγιο του πρακτορείου για πάνω από 18 χρόνια, διευκρίνισε το συνδικάτο. Ανέφερε ακόμη ότι οι 97 από τους εργαζόμενους στο πρακτορείο που εκπροσωπεί υπάγονται σε αυτήν την κατηγορία.

Η διεύθυνση του Ρόιτερς ενημέρωσε παράλληλα το συνδικάτο για την πρόθεσή του να απολύσει 7 δημοσιογράφους που εκπροσωπεί: δύο θέσεις στη Νέα Υόρκη καταργούνται και αναπληρώνονται στην Μπανγκαλόρ, στην Ινδία, ενώ πέντε θέσεις καταργούνται στο Μαϊάμι, όπου το πρακτορείο θα κρατήσει μόλις έναν εργαζόμενο.

Ακόμη, το Ρόιτερς πρόκειται να κλείσει το γραφείο του στην Ουάσινγκτον και να συγκεντρώσει τους ανταποκριτές του και τους άλλους εργαζομένους του στην Νέα Υόρκη.

Το Reuters News απασχολεί πάνω από 2.800 δημοσιογράφους. Πριν από λίγες ημέρες η μητρική επιχείρηση, η αμερικανοκαναδική Thomson Reuters, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην κατάργηση ενός 5% των θέσεων εργασίας στην σύνταξη των ειδήσεών του, το οποίο αντιστοιχεί σε περίπου 150 πρόσωπα.

newsit

This entry was posted on Παρασκευή, Οκτώβριος 11th, 2013 at 16:09 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply