Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ερχεται το ατομικό δελτίο υγείας μαθητή

11 Οκτωβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Θα αντικαταστήσει τα πιστοποιητικά που απαιτούνται για την εγγραφή σε νηπιαγωγείο – δημοτικό

Ερχεται το ατομικό δελτίο υγείας μαθητήΑντικατάσταση των πιστοποιητικών υγείας που είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν στα σχολεία τους οι μαθητές νηπιαγωγείου και της πρώτης τάξης του δημοτικού (καρδιολόγου, οφθαλμίατρου και οδοντίατρου), από ένα μόνο ατομικό δελτίο μαθητή, αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας.

Το μέτρο στοχεύει στον περιορισμό των επισκέψεων οικογενειών μαθητών σε πολλούς διαφορετικούς γιατρούς την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Έτσι από την επόμενη σχολική χρονιά, οι μαθητές θα μπορούν να καταθέτουν μόνο ένα πιστοποιητικό που θα παίρνουν από παιδιάτρους, γενικούς γιατρούς ή παθολόγους, οι οποίοι θα τους παραπέμπουν σε ειδικούς γιατρούς μόνον εφόσον διαγνώσουν κάποιο πρόβλημα.

Συνάντηση υπουργού – καθηγητών

Εν τω μεταξύ, σήμερα, οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης) είχαν την πρώτη τους συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, μετά τις κινητοποιήσεις των αρχών του σχολικού έτους.

Η συζήτηση ήταν εφ’ όλης της ύλης, πάντως οι καθηγητές εξέφρασαν τις διαφωνίες τους με διατάξεις του τελευταίου νομοσχεδίου του υπουργείου για το νέο Λύκειο. Όπως ενημέρωσαν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσουν εκ νέου οι τοπικές ενώσεις καθηγητών για να εκτιμήσουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον εκπαιδευτικό χώρο.

Λειτουργούν τα ολοήμερα

Από την άλλη πλευρά, αντιμετωπίστηκε το θέμα της στελέχωσης των ολοήμερων σχολείων, καθώς όπως ανακοίνωσε  σήμερα ο υφυπουργός Παιδείας κ. Συμεών Κεδίκογλου,  καλύφθηκαν τα κενά στα προγράμματα τους με την πρόσληψη 873 αναπληρωτών δασκάλων και 1677 εκπαιδευτικών ειδικοτήτων.

Κατόπιν αυτού, οι γονείς που ενδιαφέρονται για τα προγράμματα των ολοήμερων σχολείων θα πρέπει να απευθύνονται στις διευθύνσεις τους για να ενημερώνονται για το θέμα.

Όπως είπε ο υφυπουργός, από τους εκπαιδευτικούς που μπήκαν στο πρόγραμμα της διαθεσιμότητας, οι 925 έχουν απασχοληθεί σε ΙΕΚ, οι 100 επέστρεψαν σε σχολεία και 200 με 300 άτομα θα απορροφηθούν σε δομές του υπουργείου Υγείας.

Τόνισε επίσης ότι σχεδιάζεται (για μια ακόμη φορά) νέο νομικό πλαίσιο για τη ειδική αγωγή στα σχολεία.

Παπαματθαίου Μάρνυ

This entry was posted on Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2013 at 14:09 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply