Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ανακαινίζεται πλήρως το κτίριο όπου στεγάζονται το 1ο και 8ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς

Οκτώβριος 11th, 2013 by Χρήστος Μίμης

dakhsΟ Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής υπέγραψε την προέγκριση του σχεδίου σύμβασης του έργου: «Αποκατάσταση κτιρίου 1ου και 8ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς» προϋπολογισμού 1.673.000 €.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονία – Θράκη 2007-2013 και περιλαμβάνει εργασίες αποκατάστασης του κτιρίου όπου στεγάζονται τα δύο σχολεία και ενίσχυση της θεμελίωσης. Πιο συγκεκριμένα θα αντικατασταθούν όλα τα ξύλινα δάπεδα και θα κατασκευαστούν νέα από πλάκες οπλισμένου σκυροδέματος, θα δημιουργηθούν νέοι χώροι υγιεινής, θα τοποθετηθούν κουφώματα και θα γίνουν επιχρίσματα. Όλες οι ηλεκτρολογικές εργασίες θα γίνουν από την αρχή και θα λειτουργεί και δεύτερη είσοδος.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής σημείωσε μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για το παλιότερο Δημοτικό Σχολείο που βρίσκεται στο κέντρο της Καστοριάς και υπάρχει ανάγκη άμεσης αποκατάστασής του. Μετά την παρέμβαση θα παραδοθούν δώδεκα αίθουσες διδασκαλίας, ένα εργαστήριο, μία αίθουσα πληροφορικής, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και γραφεία για τους εκπαιδευτικούς προκειμένου να λειτουργούν σε ένα σύγχρονο περιβάλλον, που θα ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στις ανάγκες της εποχής μας».

This entry was posted on Παρασκευή, Οκτώβριος 11th, 2013 at 15:42 and is filed under ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply