Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Υπουργείο Παιδείας προς υπαλλήλους ΑΕΙ: ή καταγράφεστε εντός 5 ημερών ή τίθεστε σε αργία

Οκτώβριος 10th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Με απόφαση του υπουργού Κ. Αρβανιτόπουλου καλούνται όλοι οι διοικητικοί υπάλληλοι των οκτώ ΑΕΙ που εντάσσονται στο πρόγραμμα και ανήκουν σε κλάδους που εμπίπτουν στις αποφάσεις περί διαθεσιμότητας, να απογραφούν μόνοι τους σε ειδικό ιστότοπο του υπουργείου Παιδείας

Υπουργείο Παιδείας προς υπαλλήλους ΑΕΙ: ή καταγράφεστε εντός 5 ημερών ή τίθεστε σε αργία

Απόφαση για την επίλυση της κρίσης στον χώρο των πανεπιστημίων που ξέσπασε εξαιτίας της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων τους πήρε το υπουργείο Παιδείας.

Με απόφαση του υπουργού κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου καλούνται εντός πέντε ημερών όλοι οι διοικητικοί υπάλληλοι των οκτώ ΑΕΙ που εντάσσονται στο πρόγραμμα και ανήκουν σε κλάδους που εμπίπτουν στις αποφάσεις περί διαθεσιμότητας, να απογραφούν μόνοι τους σε ειδικό ιστότοπο του υπουργείου Παιδείας. Όσοι δεν το κάνουν μέσα σε πέντε ημέρες, θα τεθούν σε αργία.

Το υπουργείο προωθεί τη σχετική ρύθμιση στη Βουλή και αφορά τα τέσσερα Πανεπιστήμια, από τα οκτώ, που δεν απέστειλαν στοιχεία των διοικητικών τους υπαλλήλων στο ΑΣΕΠ. Η σχετική ρύθμιση ορίζει τα εξής:

Α. Για όσα Πανεπιστήμια οι Διευθύνσεις Προσωπικού δεν απέστειλαν στο ΑΣΕΠ την αποτίμηση των προσόντων των διοικητικών υπαλλήλων των κλάδων και ειδικοτήτων, μέρος των οποίων έχουν καταργηθεί οι θέσεις, οι διοικητικοί υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι εντός πέντε ημερών, μετά από σχετική πρόσκληση που θα κάνει το υπουργείο Παιδείας, μόνοι τους και χωρίς να μεσολαβήσει το οικείο Πανεπιστήμιο, να κάνει την αποτίμηση των προσόντων σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα και να καταθέσει τα δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Προσωπικού Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου παιδείας στο Μαρούσι.

Β. Οι διοικητικοί υπάλληλοι που δεν κάνουν από μόνοι τους την αποτίμηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα τίθενται σε αργία.
Η ιδέα της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για κατάργηση κλάδων εγκαταλείφθηκε από το υπουργείο Παιδείας, ύστερα από την ανταπόκριση κάποιων Πανεπιστημίων να αποστείλουν στο ΑΣΕΠ τα στοιχεία των διοικητικών υπαλλήλων.

Παπαματθαίου Μάρνυ

This entry was posted on Πέμπτη, Οκτώβριος 10th, 2013 at 11:23 and is filed under ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply