Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γαλλία: Πρόστιμο σε βουλευτή για σεξιστική προσβολή συναδέλφου

10 Οκτωβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Αρχισε τα κακαρίσματα όταν μιλούσε μία βουλευτής

Γαλλία: Πρόστιμο σε βουλευτή για σεξιστική προσβολή συναδέλφου

Το ένα τέταρτο της βουλευτικής του αποζημίωσης για ένα μήνα θα χάσει ο Φιλίπ λε Ρέι, βουλευτής με το κεντροδεξιό UMP, επειδή κρίθηκε ότι προσέβαλε με σεξιστικό (και διπλά άκομψο) τρόπο γυναίκα συνάδελφό του την ώρα που μιλούσε: Ενώ η Βερονίκ Μασονώ των Οικολόγων ανέπτυσσε τις θέσεις της, ο λε Ρέι άρχισε να… κακαρίζει.

«Φτάνει, δεν είμαι κότα» διαμαρτυρήθηκε η βουλευτής, ενώ το «αστείο» του λε Ρέι αναζωογόνησε τη συζήτηση για σεξισμό στη γαλλική Εθνοσυνέλευση και προκάλεσε αντιδράσεις και αποχωρήσεις από την αίθουσα.

Την Τετάρτη, την επομένη του περιστατικού, βουλευτές της Αριστεράς μποϊκόταραν τη συνεδρίαση, καθυστερώντας να μπουν στην αίθουσα.

Όταν τελικά έφτασαν, οι «αργοπορημένοι» χειροκροτήθηκαν από τους κομματικούς τους συντρόφους -κάτι που έκανε τους βουλευτές της κεντροδεξιάς να αποχωρήσουν, με τη σειρά, τους από τη συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Πέρυσι, ανάλογη συζήτηση για σεξισμό είχε πυροδοτηθεί όταν βουλευτές «σφύριξαν» στο πέρασμα μία βουλευτή με φόρεμα.

δολ

This entry was posted on Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2013 at 19:42 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply