Η οικογένειά του, η οικογένεια της ΑΕΚ και του ελληνικού μπάσκετ, φίλοι, γνωστοί και απλός κόσμος συνόδεψαν χθες στην τελευταία κατοικία του τον Γιώργο Αμερικάνο, μια από τις μεγαλύτερες μορφές που ανέδειξε η ιστορία της Ένωσης και ο ελληνικός αθλητισμός.

Μέσα σε φορτισμένο κλίμα, πλήθος προσωπικοτήτων του ελληνικού αθλητικού γίγνεσθαι και οι οικείοι του είπαν το στερνό αντίο στον εκλιπόντα, στο κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, παλαίμαχοι παίκτες της θρυλικής ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ που το 1968 κατάκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων αλλά και της σημερινής, οι Μανωλάς, Νεστορίδης, Καραφέσκος, Σταματιάδης, Σιμιγδαλάς, ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, Κωνσταντίνος Κοτσάτος, ο γενικός γραμματέας του συλλόγου, Αλέξης Αλεξίου, ήταν μεταξύ εκείνων που παρέστησαν στην κηδεία του Αμερικάνου.

Παρόντες, επίσης, οι Γιάννης Ιωαννίδης, Παναγιώτης Γιαννάκης, Γιώργος Λιάνης, η δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας, Έφη Αποστολάκη και εκπρόσωποι της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ενώ στεφάνια έστειλαν οι Γιώργος Τρόντζος, Νίκος Γκάλης, Γιάννης Μπουρούσης, Νίκος Χατζής, Σταύρος Αδαμίδης, η ΕΟΚ, η ΚΑΕ Ηλυσιακός, ο σύνδεσμος Ελλήνων προπονητών, ο υπουργός Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, ο Ιωνικός Ν.Φ. και η οικογένεια Ψωμιάδη.

megatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.