Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πετρέλαιο θέρμανσης: μείωση 15% στο φόρο και προκαταβολή του επιδόματος

Οκτώβριος 9th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Το 25% του ποσού που δικαιούνται θα πάρουν προκαταβολικά οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης- Προς μείωση του φόρου κατά 50 ευρώ για κάθε τόνο πετρελαίου


Το σχέδιο είναι έτοιμο και όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση περιμένει την τελική έγκριση της τρόικας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αν και όλα είναι υπό την αίρεση των δανειστών, η ελληνική πλευρά θα προτείνει ένα διπλό μέτρο για τη μείωση της τιμής του πετρελαίου με τρόπο ώστε να μην μειωθούν και τα έσοδα και να επιτευχθεί η έγκριση από την τρόικα.

Μείωση του ΕΦΚ και αύξηση του επιδόματος

Το σχέδιο προβλέπει τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης κατά 15%.
Να πέσει δηλαδή κατά περίπου 50 ευρώ ο κάθε τόνος πετρελαίου, αφού θα πέσει και ο φόρος από τα 330 στα 280 ευρώ.
Παράλληλα η κυβέρνηση προτείνει αύξηση του βοηθήματος από τα 28 λεπτά στα 33 για κάθε λίτρο πετρελαίου.

Ακόμη και στα 91λεπτά/λίτρο θα πέσει η τιμή για όσους δικαιούνται επίδομα

Με τον τρόπο αυτό, με τη μείωση δηλαδή του φόρου κατά περίπου 4 λεπτά στο λίτρο και την αύξηση του επιδόματος η τιμή για όσους δικαιούνται το επίδομα μπορεί να φτάσει στα επίπεδα του 2012, δηλαδή κοντά στα 91 με 92 λεπτά το λίτρο.
Παράλληλα και για να μπορέσουν οι δικαιούχοι να πάρουν πετρέλαιο μελετάται να δοθεί μια προκαταβολή της τάξης του 25% στους δικαιούχους ώστε να πάρουν μια ανάσα και να μπορέσουν να κάνουν παραγγελίες.

newsit

This entry was posted on Τετάρτη, Οκτώβριος 9th, 2013 at 09:33 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply