Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο ανακρίνεται στη ΓΑΔΑ

Στην Ασφάλεια Αττικής κρατείται ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου «Σωτηρία», ο οποίος φέρεται να ζήτησε από την πρόεδρο του νοσοκομείου κυρία Μαρία Καρά 50.000 ευρώ προκειμένου να μην προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Ο εργαζόμενος συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας έξω από το σπίτι της κυρίας Καρά με προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας κ. Αδωνι Γεωργιάδη, ο συνδικαλιστικής ζήτησε αυτό το χρηματικό ποσόν από την πρόεδρο του νοσοκομείου προκειμένου να μην κάνει κατάληψη σε χώρους του ιδρύματος με αφορμή την παραχώρηση μέρους του οικοπέδου στο Ιδρύμα Ιατροβιολογικών Ερευνών για την ανέγερση μονάδας μελετών βιοϊσοδυναμίας γενόσημων φαρμάκων. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 4 εκατ. ευρώ και θα υλοποιηθεί μέσω ΕΣΠΑ.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, η απόπειρα της κυρίας Καρά να υπογράψει τη σχετική σύμβαση με το Ιδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών προ λίγων μηνών σταμάτησε μετά την κατάληψη των γραφείων της από τους εργαζομένους του νοσοκομείου «Σωτηρία».

«Οι εργαζόμενοι μιλούσαν τότε για ξεπούλημα του νοσοκομείου στον ιδιωτικό τομέα και αρνούνταν να επιτρέψουν την υπογραφή της σχετικής συμβάσεως με γνωστά επιχειρήματα και χιλιοακουσμένα. Ο λόγος που ζήτησε να με δει η κυρία Καρρά ήταν διότι στη προσπάθεία της να πείσει το Σωματείο να μην έχει εκ νέου φασαρίες στο νοσοκομείο, ώστε να υπογραφεί η σχετική σύμβαση, ο πρόεδρος του σωματείου – όπως μου κατήγγειλε προ δύο εβδομάδων – της είπε ότι “θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε τις αντιδράσεις εάν και εσείς φροντίζατε να μας δώσετε μερικά από τα χρήματα που θα κερδίσει το νοσοκομείο από αυτή τη σύμβαση”» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Η επιχείρηση της αστυνομίας διήρκεσε δύο εβδομάδες με μαγνητοσκοπήσεις και ηχογραφήσεις όλων των σχετικών συζητήσεων μεταξύ της διοικητού του νοσοκομείου και του προέδρου του σωματείου των εργαζομένων. «Κατέληξαν σήμερα τις πρώτες μεσημβρινές ώρες να έχουν δώσει ραντεβού για να πάρει ο κ. πρόεδρος 50.000 ευρώ και να τα μοιραστεί με τους υπολοίπους» σημείωσε ο υπουργός Υγείας, και πρόσθεσε: «Δεν πρέπει ο κόσμος να νομίζει ότι εκείνοι οι οποίοι αντιδρούν και φωνάζουν περισσότερο έχουν πάντα αγνά κίνητρα. Μπορεί να έχουν και ιδιοτελείς προθέσεις».

Επίσης, ανέφερε ότι θα ελεγχθούν αναδρομικά «διάφορα “περίεργα” συμβάντα των τελευταίων ετών στο “Σωτηρία”».

Τέλος, ο υπουργός είπε ότι ο συλληφθείς έχει εκλεγεί στη θέση του προέδρου του σωματείου εργαζομένων με την υποστήριξη της ΠΑΣΚΕ, αλλά στη συνέχεια διαχώρισε τη θέση του από το ΠαΣοΚ καταγγέλλοντας το μνημόνιο. Στην ερώτηση προς τα πού πήγε πολιτικά ο συνδικαλιστής, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Όπου πάνε όλοι αυτοί. Αριστερότερα».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο 45χρονος πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής και κατηγορείται για εκβίαση, παράνομη οπλοκατοχή και αντίσταση.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση προηγήθηκε καταγγελία της διοίκησης του νοσοκομείου, σύμφωνα με την οποία «ο συλληφθείς απαιτούσε εκβιαστικά το ποσό των 50.000 ευρώ προκειμένου να ακυρώσει τις αντιδράσεις του σωματείου στην ολοκλήρωση συμφωνίας, παραχώρησης για 20 έτη, ενός εγκαταλελειμμένου οικήματος που βρίσκεται εντός του νοσοκομείου, σε Ίδρυμα Ερευνών».

Στη συνέχεια τονίζεται πως σύμφωνα με τα στοιχεία της καταγγελίας, σε πρόσφατες συναντήσεις στο γραφείο της διοίκησης του νοσοκομείου, ο συλληφθείς ελάμβανε ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης και έλεγχε τα κινητά τηλέφωνα της διευθύντριας και του υποδιευθυντή, για να διαπιστώσει ότι δεν καταγραφόταν η συνομιλία τους.

Το μεσημέρι της Δευτέρας σε προκαθορισμένη συνάντηση στο σπίτι της διευθύντριας του νοσοκομείου, σε προάστιο της Αθήνας, όπως είχε ζητήσει ο ίδιος, του παραδόθηκε το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Κατά την αποχώρησή του από το σημείο, αντιλαμβανόμενος την παρουσία αστυνομικών προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη επιτέθηκε στους αστυνομικούς και προσπάθησε να διαφύγει, χωρίς όμως να τα καταφέρει, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε το χρηματικό ποσό.

Σε έρευνα στο σπίτι και το αυτοκίνητο του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι μάρκας «Waltro-Mod» 85 τύπου compat, διαμετρήματος 9 χιλιοστών, με γεμιστήρα, δύο πτυσσόμενα μαχαίρια και ένα ζευγάρι χειροπέδες, σιδερένιο πτυσσόμενο κλομπ, κυνηγετική καραμπίνα, μάρκας «Beretta 12cal» και μαγνητόφωνο καταγραφής ήχου.

Ο δράστης θα οδηγηθεί την Τρίτη, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

το βήμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.