Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Θεσσαλονίκη: Κόντρα μεταξύ Μπουτάρη – Γκιουλέκα

Οκτώβριος 8th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ο δήμαρχος τον κατηγόρησε για ανικανότητα μετά ζήτησε συγνώμη

Θεσσαλονίκη: Κόντρα μεταξύ Μπουτάρη - ΓκιουλέκαΚόντρα ξέσπασε μεταξύ του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και του υφυπουργού Παιδείας και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Κώστα Γκιουλέκα, με σκληρούς χαρακτηρισμούς και από τις δύο πλευρές.

Η αρχή έγινε όταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μιλώντας σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ, επιτέθηκε κατά του κ. Γκιουλέκα, λέγοντας: «Δεν μπορεί να είναι υφυπουργός Παιδείας και ταυτόχρονα αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Δήμο».

Τον κατηγόρησε για ανικανότητα, ενώ αναφέρθηκε και σε ιδιωτική συζήτηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, και όπως ο ίδιος είπε του ζήτησε να «βάλει χέρι» στον κ. Γκιουλέκα.

Ο κ. Μπουτάρης δήλωσε σίγουρος για τη νίκη του στις δημοτικές εκλογές του 2014, τονίζοντας, «θα κατέβουμε και θα τους πάρουμε το κεφάλι».

Σκληρή ήταν η απάντηση του Κώστα Γκιουλέκα στα πυρά του Γιάννη Μπουτάρη. «Η τρέλα του μεγαλείου και η αλαζονεία της εξουσίας βρίσκουν απόλυτη ταύτιση στο πρόσωπο του θλιβερού δημάρχου Θεσσαλονίκης» είπε.

Και πρόσθεσε: «Το βέβαιο είναι ότι έχει ξεπεράσει πλέον όλα τα όρια και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο ύψος και τις απαιτήσεις του αξιώματος που κατέχει. Με τα καμώματά του έχει κουράσει. Σίγουρα, τα όσα είπε δεν αντέχουν σε κανένα πολιτικό σχολιασμό. Όταν κανείς μιλάει με αυτό τον τρόπο, προφανώς τελεί υπό πνευματική διαταραχή».

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε συγγνώμη από τον Κώστα Γκιουλέκα για τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε.

Από το βήμα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, λίγη ώρα αργότερα, ο Γ. Μπουτάρης παραδέχτηκε ότι ήταν «ατόπημα» τα όσα είπε εις βάρος του υφυπουργού Παιδείας και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο και εξήγησε πως δεν εννοούσε όσα είπε και απλώς τα ανέφερε πάνω στην κουβέντα.

Γ. Μπουτάρης: «Θα είμαι και πάλι δήμαρχος Θεσσαλονίκης»

Σίγουρος για τη νίκη του στις δημοτικές εκλογές του 2014 δηλώνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ με θέμα την προοδευτική διέξοδο από την κρίση.

«Θα κατέβουμε και θα τους πάρουμε το κεφάλι» είπε χαρακτηριστικά και επιτέθηκε εναντίον της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο και του επικεφαλής της Κώστα Γκιουλέκα.

«Δεν μπορεί να είναι υφυπουργός Παιδείας και ταυτόχρονα αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Δήμο» είπε και κατηγόρησε τον κ. Γκιουλέκα και την παράταξη του για ανικανότητα.

Αναφέρθηκε, μάλιστα, σε ιδιωτική συζήτηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, και όπως ο ίδιος είπε του ζήτησε να «βάλει χέρι» στον κ. Γκιουλέκα.

Ο κ. Μπουτάρης κατηγόρησε, επίσης, το υπουργείο Πολιτισμού ότι «κοροϊδεύει» στο θέμα των αρχαίων στο σταθμό του Μετρό στη Βενιζέλου και δήλωσε πως ο Δήμος δεν πρόκειται να αποσύρει την προσφυγή που έχει κάνει στο ΣτΕ, αν δεν μπουν οι υπογραφές στη δέσμευση ότι τα αρχαία θα επιστρέψουν στον τόπο που βρέθηκαν.

δολ

This entry was posted on Τρίτη, Οκτώβριος 8th, 2013 at 14:51 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply