Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Άρση βουλευτικής ασυλίας Γερμενή, Ηλιόπουλου, Μπούκουρα ζητεί ο ανακριτής

Οκτώβριος 8th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Το αίτημα διαβιβάστηκε ήδη στη Βουλή από την Εισαγγελία – Κατηγορούνται για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης

Αίτημα για άρση της βουλευτικής ασυλίας των Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Ευστάθιου Μπούκουρα ζήτησε ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση. Το αίτημα διαβιβάστηκε ήδη προς τη Βουλή από την Εισαγγελία. Κατηγορούνται για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής διαθέτει σε βάρος τους στοιχεία από μαρτυρικές καταθέσεις. Στην κατάθεσή του ο «προστατευόμενος μάρτυρας Ε’» αναφέρει μεταξύ άλλων τους Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο, Γιάννη Λαγό και Νίκο Μίχο, καθώς και τους παραπάνω τρεις βουλευτές, ως έχοντες σημαντικό ρόλο στην οργανωτική δομή της Χρυσής Αυγής.

Να σημειωθεί ότι μετά την άσκηση ποινικής δίωξης θεωρείται ότι έχει εξαρθρωθεί η οργάνωση και επομένως δεν υφίσταται το «διαρκές» του εγκλήματος. Έτσι, οι ανακριτές της υπόθεσης για όποια εμπλοκή άλλου, πλην των ήδη κατηγορουμένων αρχικά βουλευτών, θα πρέπει να απευθύνονται με αίτημά τους στη Βουλή για άρση ασυλίας τους.

Οι δικογραφίες που διαβιβάστηκαν στην Βουλή από τον εισαγγελέα για τους κκ. Ηλιόπουλο, Γερμενή και Μπούκουρα αφορούν στα αδικήματα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Ωστόσο, μετά την σύλληψη του αρχηγού της οργάνωσης κ. Ν. Μιχαλολιάκου και του υπαρχηγού της, σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα Βουρλιώτη, κ. Χρ. Παππά, καθώς και του επιτελικού στελέχους της κ. Ι. Λαγού, ο χαρακτήρας των αδικημάτων ως αυτόφωρων κακουργημάτων, για τα οποία δεν απαιτείται άρση της ασυλίας τους, έκλεισε.

Για αυτό και ζητείται από τον εισαγγελέα η άρση της βουλευτικής ασυλίας των κκ. Ηλιόπουλου, Γερμενή και Μπούκουρα. Αν και δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα το χρονοδιάγραμμα, πηγές της Βουλής ανέφεραν ότι θα συνδράμει όσο μπορεί για να κινηθούν τάχιστα οι διαδικασίες. Δεν αποκλείεται μάλιστα να συνέλθει άμεσα η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής (ακόμα και την Τρίτη 8 Οκτωβρίου) ώστε να εξετάσει το εισαγγελικό αίτημα και ακολούθως να το παραπέμψει στην Ολομέλεια, η οποία σημειωτέον την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου θα συζητήσει επί αιτήσεων άρσης της ασυλίας άλλων βουλευτών (πλην της Χρυσής Αυγής).
δολ

This entry was posted on Τρίτη, Οκτώβριος 8th, 2013 at 08:55 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply