Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

20 χρόνια κάθειρξη για τον Τσοχατζόπουλο – Δεν πήρε αναστολή οδηγείται στη φυλακή

Οκτώβριος 7th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Στη φυλακή επίσης Σμπώκος, Αρ. Τσοχατζοπούλου, Βίκυ Σταμάτη, Φρ. Λαμπροπούλου, Γ. Σαχπατζίδης – Πενταετής στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για όλους

Αποφάσισαν οι δικαστές τις ποινές στη δίκη Τσοχατζόπουλου, αφού προηγουμένως η εισαγγελέας κυρία Γεωργία Αδειλίνη είχε κάνει τις προτάσεις της με βάση την αρχή αναλογικότητας για τον κάθε κατηγορούμενο:

Άκης Τσοχατζόπουλος κάθειρξη 20 ετών,
Αστέριος Οικονομίδης πρόταση – ποινή 12 έτη,
Φρόσω Λαμπροπούλου πρόταση – ποινή 13 έτη,
Νικόλαος Ζήγρας πρόταση – ποινή 6 έτη,
Γιώργος Σαχπατζίδης πρόταση – ποινή 13 έτη,
Αρετή Τσοχατζοπούλου πρόταση 10 έτη, ποινή 12 έτη
Βίκυ Σταμάτη πρόταση – ποινή 12 έτη,
Γιάννης Σμπώκος πρόταση – ποινή 16 έτη,
Ταλίτα-Μαρία Τσεκούρα πρόταση – ποινή 10 έτη,
Νικόλαος Γεωργουλάκης πρόταση – ποινή 10 έτη,
Παναγιώτης Σταμάτης πρόταση – ποινή 6 έτη,
Οράτιος Μελάς πρόταση – ποινή 10 έτη,
Κωνσταντίνος Αντωνιάδης πρόταση – ποινή 10 έτη,
Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου πρόταση – ποινή 6 έτη,
Φώτιος Αρβανίτης πρόταση – ποινή 6 έτη,
Νικόλαος Καρατζάς πρόταση – ποινή 6 έτη,
Γιώργος Κωνσταντάτος πρόταση 6 έτη – ποινή 10 έτη

Με βάση την απόφαση του δικαστηρίου, παραμένουν στη φυλακή ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο Γιάννης Σμπώκος, η Αρετή Τσοχατζοπούλου, η Βίκυ Σταμάτη, η Φρόσω Λαμπροπούλου και ο Γιώργος Σαχπατζίδης, καθώς σε περίπτωση που ασκήσουν έφεση, αυτή δεν θα έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Για την Αρετή Τσοχατζοπούλου η εισαγγελέας κυρία Αδειλίνη είχε προτείνει η έφεση να έχει ανασταλτική δύναμη καθώς έχει μονογονεϊκή οικογένεια, αλλά δεν έγινε δεκτή.

Για τον Ν. Ζήγρα η εισαγγελέας είχε προτείνει να βγει από τη φυλακή, πράγμα το οποίο έγινε δεκτό και η έφεσή του θα έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Εκτός φυλακής θα βρεθεί και ο Αστέριος Οικονομίδης –η εισαγγελέας δεν το είχε προτείνει–, καθώς το δικαστήριο αποφάσισε να έχει αναστέλλουσα δύναμη η έφεση για αυτόν υπό τους όρους καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 50.000 ευρώ, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης κάθε 1η και 16η εκάστου μηνός στο Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής του.

Για όσους δεν ήταν προφυλακισμένοι και προσωρινά κρατούμενοι η εισαγγελέας είχε προτείνει επίσης η έφεση να έχει ανασταλτική δύναμη και το δικαστήριο δέχτηκε να έχει άνευ όρων ανασταλτική δύναμη η τυχόν έφεση που θα ασκήσουν η Ταλίτα-Μαρία Τσεκούρα, ο Ν. Γεωργουλάκης, ο Π. Σταμάτης, η Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, ο Ορ. Μελάς, ο Κ. Αντωνιάδης και ο Γ. Κωνσταντάτος.

Το δικαστήριο αποφάσισε επίσης την πενταετή στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων για όλους τους κατηγορούμενους. Το δικαστήριο επίσης αποφάσισε τη δήμευση όλης της ακίνητης περιουσίας που αναφέρεται στο κατηγορητήριο και συζητούνται ενστάσεις της υπεράσπισης για τα ακίνητα που είναι αποκτηθέντα προ της τέλεσης των αδικημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον κύκλο αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης για τον ανασταλτικό χαρακτήρα της έφεσης ξεχώρισε ο κ. Αλ. Κούγιας, καθώς προσκόμισε στο δικαστήριο έγγραφο δημοσίου νοσοκομείου το οποίο είναι απάντηση στις ιστολογικές εξετάσεις στις οποίες είχε υποβληθεί η Βίκυ Σταμάτη το καλοκαίρι. Στο έγγραφο γίνεται μεταξύ άλλων λόγος για «ινοκυστικές αλλοιώσεις».

Ιατρικές βεβαιώσεις προσκόμισε και η υπεράσπιση του Ι. Σμπώκου, αυτή τη φορά για τη σύζυγο και τον υιό του κατηγορουμένου, καθώς αμφότεροι πάσχουν από έντονα ψυχιατρικά προβλήματα.

Νωρίτερα, στο περιθώριο της δίκης, ακούστηκε ο χαρακτηρισμός «σφαγή» από πλευράς ορισμένων συνηγόρων για την πρόταση να μην αναγνωριστεί σε κανέναν ελαφρυντικό, εκτός της ειλικρινούς μεταμέλειας στον Ν. Ζήγρα. Σύμφωνα με το δικαστήριο η συμπεριφορά ενός εκάστου θα επιμετρηθεί στην ποινή. Γι’ αυτό και οι συνήγοροι έκαναν λόγο για 12 – 20 χρόνια κάθειρξη σε όσους κατηγορούνται για κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση τέλεση του αδικήματος του ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος…

Κόλλια Ελευθερία

This entry was posted on Δευτέρα, Οκτώβριος 7th, 2013 at 23:28 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply