Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Παρτιτούρα κρύβει μυστικό χάρτη για θησαυρό των Ναζί

Οκτώβριος 7th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ο Λέον Γκίζεν ισχυρίστηκε ότι μια παρτιτούρα μπορεί να είναι μυστικός χάρτης για έναν θησαυρό των Γερμανών

Κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου αλλά και λίγο πριν την κατάρευση του Ραϊχ, οι Ναζί διαισθανόμενοι το τέλος του, προσπάθησαν να κρύψουν ορισμένους από τους θησαυρούς που είχαν αρπάξει.

Κάποιοι από αυτούς, ακόμα παραμένουν κρυμμένοι καθώς κανένας δεν έχει καταφέρει να τους εντοπίσει.

Πριν από λίγες ημέρες πάντως ένας Ολλανδός κινηματογραφιστής και συνθέτης, ο Λέον Γκίζεν ισχυρίστηκε ότι μια παρτιτούρα μπορεί να είναι μυστικός χάρτης για έναν θησαυρό των Γερμανών. Ο Γκίζεν μάλιστα έχει αρχίσει να κάνει έρευνες και ανασκαφές στην Βαυαρία για να βρει διαμάντια και χρυσάφι, κάποια από τα οποία μπορεί μάλιστα να ανήκαν στον ίδιο τον Φύρερ.

Η ιστορία με την παρτιτούρα που έχει τις νότες από μια μελωδία του Γκοντφριντ Φεντερλέϊν, συνδέεται με τον προσωπικό γραμματέα του Χίτλερ, Μάρτιν Μπόρμαν.

Ο έμπιστος του Χίτλερ μάλλον χρησιμοποίησε αυτόν τον τρόπο για να κωδικοποιήσει κάποια μυστικά σύμβολα που θα οδηγούσαν στον θησαυρό. Αυτήν την θεωρία τουλάχιστον δημοσιοποίησε πριν από έναν χρόνο ένας αλλος Ολλανδός, ο Καρλ Χάμερ Κάτε, στου οποίου τα χέρια έπεσε το έγγραφο.

Στην προσπάθειά του να αποκωδικοποιήσει την παρτιτούρα, την ανάρτησε στο διαδίκτυο. Εκεί την ανακάλυψε ο συμπατριώτης του ο Γκίζεν που ισχυρίζεται ήδη ότι βρήκε το κατάλληλο μέρος για την έρευνά του.

news247

This entry was posted on Δευτέρα, Οκτώβριος 7th, 2013 at 12:27 and is filed under HOT-LIFESTYLE, ΚΟΣΜΟΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ -ΤΑΙΝΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply