Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γραμματεία Εσόδων: Ειδοποιητήρια σε συνεπείς φορολογούμενους

Οκτώβριος 7th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Λόγω καθυστερημένης ενημέρωσης του Taxisnet

Γραμματεία Εσόδων:Ειδοποιητήρια σε συνεπείς φορολογούμενουςΣύγχυση έχουν προκαλέσει σε πολλούς φορολογουμένους τα ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια οφειλών που τους αποστέλλει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, καθώς έχουν ήδη καταβάλει στις τράπεζες τους αναλογούντες φόρους τους.

Στο mail των φορολογουμένων αυτών ή στο Taxisnet εμφανίζεται μήνυμα που αναφέρει ότι μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στα ηλεκτρονικά αρχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών την 30/09/2013, διαπιστώθηκε πως εκκρεμούν οφειλές τους οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες, επειδή δεν κατέβαλαν στις προβλεπόμενες προθεσμίες τα ποσά των δόσεων που αντιστοιχούν σε αυτές.

Με το ίδιο ειδοποιητήριο δίδεται περιθώριο 15 ημερών για τη ρύθμιση ή την εξόφληση της οφειλής, αλλιώς ξεκαθαρίζεται πως ο προϊστάμενος της αρμόδιας για την είσπραξη της οφειλής ΔΟΥ δύναται να λαμβάνει όλα τα προβλεπόμενα κατά την κείμενη νομοθεσία διοικητικά, αναγκαστικά, δι ασφαλιστικά και λοιπά μέτρα, ήτοι κατασχέσεις.

Τα σχετικά ειδοποιητήρια έχουν αποσταλεί σε οφειλέτες τους Δημοσίου, αλλά και σε φορολογούμενους που προχώρησαν κανονικά στην πληρωμή των φόρων τους μέσω των τραπεζών. Ωστόσο, στην περίπτωση των δεύτερων τα σχετικά στοιχεία πληρωμών που έχουν αποσταλεί από τις τράπεζες δεν έχουν περάσει στη βάση της ΓΓΠΣ με αποτέλεσμα συνεπείς φορολογούμενοι να εμφανίζονται ως «μπαταχτσήδες».

το βήμα

This entry was posted on Δευτέρα, Οκτώβριος 7th, 2013 at 13:20 and is filed under ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply