Τι ματς. Τι συγκινήσεις. Τι… μπαλάρα και στο βάθος μία Ξάνθη που έκανε την ανατροπή του… αιώνα στα Πηγάδια και πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη

Ολική ανατροπή της Ξάνθης επί του Απόλλωνα με 3-2Οι Ακρίτες αν και βρέθηκαν στο 25’ να χάνουν 2-0, με τα γκολ του Κόρμπου (11’) και του Γκουέλα (25’), κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι… τούμπα και να φτάσουν σε μία σπουδαία νίκη με σκορ 3-2 για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

«Ήρωας» για την Ξάνθη ο Σολάρι, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ (40’, 83’), ενώ ο Κάλβο είχε μειώσει στο 32’ με απίστευτη εκτέλεση φάουλ. Αυτοί ήταν και οι πρώτοι τρεις βαθμοί για τον Ράινερ Μάουρερ στον πάγκο των Ακριτών.

Στον αντίποδα ο Απόλλων «αυτοκτόνησε», καθώς δεν κατάφερε να διαχειριστεί το υπέρ του σκορ και τελικά δεν πήρε ούτε το βαθμό της ισοπαλίας.

Το ματς
Και όμως αυτό το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν παιχνιδιού της Πρέμιερ Λιγκ, αλλά της Σούπερ Λίγκας. Ξάνθη και Απόλλων, πρόσφεραν απλόχερα στον κόσμο που αποφάσισε να πάει στο γήπεδο ή να παρακολουθήσει το παιχνίδι από την τηλεόραση, ένα απίστευτο θέμα. Αν και τα πρώτα 10 λεπτά δεν προμήνυαν ότι θα γινόντουσαν, όσα απίστευτα θα συνέβαιναν στη συνέχεια. Από εκείνο το σημείο και μετά έγινε ο… πανικός. Ο Απόλλων άνοιξε το σκορ στο 11’ με τον Κόρμπο να πετυχαίνει ένα ακόμα γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Πριν καλά-καλά προλάβουν οι Ακρίτες να συνέλθουν από το σοκ του γκολ, στο 24’ ο Γκουέλα έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην «Ελαφρά Ταξιαρχία».

Και εκεί που η Ξάνθη έδειχνε να είναι στο… καναβάτσο, λες και κάποιος γύρισε έναν διακόπτη στους Ακρίτες και άλλαξαν την εικόνα τους. Στο 32’ οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 2-1 με απίστευτη εκτέλεση φάουλ του Κάλβο και κάπου εκεί οι παίκτες του Απόλλωνα έδειχναν να τα… χάνουν. Οι Ακρίτες πίεσαν και κατάφεραν στο 40’ να ισοφαρίσουν με τον Σολάρι. Το 2-2 ήταν το σκορ που πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, μετά από ένα καταπληκτικό πρώτο μέρος.

Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου άλλαξε άρδην, με τον ρυθμό του αγώνα να έχει πέσει αισθητά. Και αυτό άλλωστε ήταν κάτι λογικό, με δεδομένο ότι στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν… ξέφρενο και στο δεύτερο μέρος οι ομάδες θέλησαν περισσότερο να διαφυλάξουν τα μετόπισθεν. Ωστόσο, η ομάδα που πίεζε και είχε και την κατοχή, ήταν η Ξάνθη, αλλά πέρα από κάποιες… υποψίες ευκαιριών, δεν μπορούσε να φτάσει εύκολα στην εστία του Απόλλωνα. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» θέλησε να διαφυλάξει το 2-2, καθώς το… πάθημα του πρώτου μέρους έγινε μάθημα και απλά προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί τις αντεπιθέσεις.

Τα λεπτά κυλούσαν, το άγχος μεγάλωνε και οι άμυνες έσφιξαν ακόμη περισσότερο, με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» να προσπαθεί να κρατήσει την ισοπαλία και την Ξάνθη να πιέζει για το γκολ. Η… λύτρωση για τους Ακρίτες ήρθε στο 83’ με τον Σολάρι να πετυχαίνει το δεύτερο τέρμα του στην αναμέτρηση και να διαμορφώνει το 3-2, που έμεινε μέχρι και το φινάλε. Η Ξάνθη πήρε ένα σπουδαίο τρίποντο κάνοντας επική ανατροπή.

Δείτε τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση SKODA Ξάνθη – Απόλλων για την 7η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
Ξάνθη (Ράινερ Μάουρερ): Ζαρόπουλος, Μπαξεβανίδης, Ντε Γκούζμαν (46’ Φλίσκας), Ντιέ (71’ Ερνάντες), Γούτας, Μουκουάνα, Σολάρι, Σολτάνι, Κάλβο (82’ Μαρίν), Χοσέμι, Μάνταλος

Στον πάγκο: Κυριακίδης, Βασιλακάκης, Ράνος, Μπέρτος

Απόλλων (Αλέκος Βοσνιάδης): Τζόρβας, Αργυρόπουλος (48’ Χατζηζήσης), Δεληζήσης, Παπαζαχαρίας, Διαμάντης, Κόρμπος, Καμαρά, Φαρινόλα (85’ Μίνγκας), Πετρόπουλος, Μπάρκογλου (46’ Έγκον), Γκουέλα

Στον πάγκο: Γουμάγιας, Παντελιάδης, Χατζηζήσης, Ζουέλα, Τσεμπερίδης, Έγκον, Μίνγκας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.