Το ένα τρίτο των γονιών δε διαβάζει παραμύθια στα παιδιά του

Μια φορά κι έναν καιρό... τα παλιά τα χρόνια
Η παραδοσιακή ώρα του ύπνου όπου οι γονείς διάβαζαν κι από ένα παραμυθάκι στα παιδιά τους για να τα πάρει ο ύπνος ανήκει μάλλον… στα παραμύθια!

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα το ένα τρίτο των γονιών δεν έχει διαβάσει ποτέ μια ιστορία στα παιδιά του τη λίγο πριν πέσουν στο κρεβάτι.

Μόνο το 64% των ζευγαριών που έχουν παιδιά ηλικίας κάτω των 7 ετών έχουν δοκιμάσει να τα βάλουν για ύπνο με τη συνοδεία ενός βιβλίου.

Και από αυτούς μόνο ένας στους πέντε το κάνει κάθε βράδυ, ενώ ο μέσος όρος είναι τρεις φορές την εβδομάδα.

Μάλιστα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, το 25% των παιδιών ηλικίας 7 ετών και κάτω δεν έχουν καν ούτε ένα βιβλίο.

Αντίθετα, το 91 των γονιών που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι όταν ήταν εκείνοι παιδιά οι γονείς τους τούς διάβαζαν συχνά παραμύθια. Μάλιστα, η πλειοψηφία αυτών γνωρίζει πόσο σημαντική είναι η «τελετουργία» του ύπνου, ωστόσο δηλώνουν ότι τα παιδιά τους δεν ενδιαφέρονται για τα βιβλία.

Σχεδόν τα μισά παιδιά θα προτιμούσαν να δουν κάτι στην τηλεόραση ή να παίξουν με τα παιχνίδια τους ή κάποιο παιχνίδι στον ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Την ίδια ώρα, το 13% των γονιών ρίχνουν την ευθύνη στην έλλειψη χρόνου από την πλευρά τους, ενώ το 9% αναφέρει ότι είναι πολύ στρεσαρισμένοι για να το κάνουν αυτό.

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.